Egy újabb, 4,3-as erősségű földrengés is volt hétfő este

2023. május 23. – 09:49

Másolás

Vágólapra másolva

Egy újabb, a Richter-skála szerinti 4,3-as erősségű földrengés következett be hétfő este 22:55-kor Arad megyében. Az újabb földmozgás mintegy két órával az első után következett be, amelynek erősségét előbb 4,6-osra becsülték a szakemberek, majd 4,9-esre módosították, írja az Agerpres.

Az országos földfizikai intézet tájékoztatása szerint a második földmozgás 5-ös intenzitású volt a Mercalli-skálán, és 9 kilométeres mélységben történt, epicentruma 23 kilométerre volt Aradtól, 48 kilométerre Temesvártól, 75 kilométerre Békéscsabától és 91 kilométerre Resicabányától.

Az intézet szerint az első, 20:46-kor bekövetkezett Arad megyei földrengés erőssége 4,9-es volt a Richter-skálán, intenzitása pedig 6-os az 1-től 12-ig terjedő Mercalli-skálán. Két kilométer mélységben történt.

Május eleje óta eddig 25 földrengés következett be Romániában. Ezek erőssége 2 és 4,9 közötti volt.

Az év eddigi legnagyobb romániai földrengése 5,7-es erősségű volt, és február 14-én következett be Gorj megyében, 6,3 kilométeres mélységben.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!