Közepes erősségű földrengés volt Arad megyében, még Máramarosban is érezni lehetett

2023. május 22. – 20:38

Másolás

Vágólapra másolva

A Richter-skála szerinti 4,6-os erősségű földrengés volt Arad megyében, Lippa mellett hétfő este 20:46 perckor, írta az országos földfizikai intézet tájékoztatása alapján az Agerpres. A földrengést Fehér, Kolozs és Máramaros megyében is érezni lehetett a helyi beszámolók szerint.

A földmozgás 15 kilométeres mélységben következett be, epicentruma 24 kilométerre volt Aradtól, 45 kilométerre Temesvártól, 77 kilométerre Békéscsabától és 89 kilométerre Resicabányától.

Frissítés: később a szakemberek pontosítottak, és 4,9-es erősségűre becsülték a földrengést.

Az Agerpres pedig azt írta, hogy az Arad megyei földrengést az aradi és lippai tömbházlakók érezték meg a leginkább. Aradon és Lippán (Lipova) a tömbházak lakói az utcára menekültek. A hatóságok egyelőre nem tudnak károkról. Terepszemlét tartanak többek között Aradon, Kürtösön, Nagylakon, Borosjenőn, Borossebesen és Kisjenőn is.

Az aradi Aurel Vlaicu negyed egyik lakója, Sinka Gábor arról számolt be az AGERPRES hírügynökségnek, hogy a hatodik emeleti lakásában nagyon erősen érezte a földrengést, remegtek az ablakok, kinyílt az ajtó, és 'minden ingott körülötte'.
Az Európa-negyed egyik lakója arról számolt be, hogy olyan volt a földrengés, 'mintha egy tank ment volna végig az utcán„. ”Rezgett a ház, a bútor, a talpunk alatt éreztük, ahogy mozog a padló' – fogalmazott.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!