Több mint 30 éves volt a mozdony, amelyik egy vasutas halálát okozta Galacon

2023. március 27. – 11:40

Több mint 30 éves volt a mozdony, amelyik egy vasutas halálát okozta Galacon
A hatóságok vizsgálják a helyszínt a galaci állomáson, ahol 30 éves mozdony ütközött egy személyszállító szerelvénnyel, 2023. márc. 25-én – Fotó: Ovidiu Iordachi / Inquam Photos

Másolás

Vágólapra másolva

A galaci vasútállomáson szombat este történt halálos baleset után alapos ellenőrzésnek vetik alá az összes olyan típusú mozdonyt, mint amilyen a balesetben érintett volt, jelentette be a román vasúttársaság (CFR) a Digi24.ro szerint.

A mozdony, amely nagy sebességgel nekiszaladt annak a vasúti szerelvénynek, amelyikre rá akarták csatlakoztatni, több mint 30 éves volt, de nemrég, csupán két hete esett át technikai ellenőrzésen.

A nyomozás eddigi adatai szerint a balesetet nem emberi hiba okozta, hanem a mozdony gyorsítórendszerének meghibásodása miatt történt.

Sorin Grindeanu közlekedési miniszter már szombat esti Facebook-posztjában sürgős ellenőrzést kért a román vasúttársaságtól, hangsúlyozva, hogy rövid időn belül másodszor történt személyi sérülést okozó vasúti baleset Romániában.

Vasárnapi nyilatkozatában Traian Preoteasa, a CFR utasszállító részlegének (CFR Călători) vezérigazgatója leszögezte, felelősséget vállal a vállalt bármelyik alkalmazottjának cselekvésért vagy mulasztásáért, de a vasúti rendszer 30 éve tartó krónikus alulfinanszírozottságáért nem.

Két héten belül másodszor történt személyi sérüléssel járó vonatbaleset Romániában: szombat este a galaci (Galați) pályaudvaron egy vasutas meghalt, két társa és egy utas pedig megsérült, amikor egy mozdony nagy sebességgel nekiütközött a Mărășeștibe induló személyvonatnak.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!