A Marosba borult csónak újabb utasát találták meg

2023. május 7. – 12:36

Másolás

Vágólapra másolva

Egy férfi holttestét emelték ki vasárnap a Marosból a Temes megyei Perjámoson, közölte a vészhelyzeti felügyelőség (ISU) a News.ro szerint. Feltehetőleg annak a csónaknak az egyik eltűnt utasáról van szó, amely múlt vasárnap felborult a folyónak ezen a szakaszán.

A férfi a holttestét a partra szállítják, és az eljárásoknak megfelelően azonosítják.

A csónak 12 személlyel borult fel, a balesetben meghalt egy 3 éves gyermek, négy személy – egy 29 és egy 31 éves férfi, valamint két gyermek – eltűnt. Egyiküket pénteken találták meg, a 7 és 10 év közötti két gyermek, egy lány és egy fiú keresése folytatódik.

A katasztrófavédelem a magyarországi hatóságok segítségét is kérte a Marosban eltűnt négy személy felkutatásához.

A megyei rendőr-főkapitányság közlése értelmében a csónaknak nem volt forgalmi engedélye, ráadásul 33 éves vezetője jogosítvány nélkül és ittasan irányította a járművet. A férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával vizsgálódnak.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!