Ismét halasztottak Boné Ferenc ügyében

2023. május 4. – 14:20

Másolás

Vágólapra másolva

Továbbra sem készült el a második elemeorvos-szakértői vizsgálat a Molnár Beáta meggyilkolásával vádolt Boné Ferenc esetében, ezért ismét elhalasztotta a bíróság a büntetőügyének a tárgyalásában – írja a Krónika.

A lap tudósításából az derül ki, hogy a bukaresti Mina Minovici Országos Törvényszéki Orvostani Intézetben másodszor – ezúttal az alapfokon eljáró bíró kérésére – elvégzett elmeorvosi vizsgálat eredményét továbbra sem bocsátották a törvényszék rendelkezésére, holott hónapokkal ezelőtt elkészült. Ennek hiányában a bírónő júniusra tűzte ki a tárgyalás egy újabb időpontját.

A tavaly májusban történt tragédia a teljes romániai közvéleményt megrázta. A 30 éves Molnár Beáta az erdélyi magyar kulturális élet aktív szereplője volt, a Sapientia egyetem kolozsvári karán oktatott, ahonnan Bonét két évvel ezelőtt saját kérésére elbocsátották, miután egy korábbi bántalmazásos esete nyilvánosságra került. Boné akkor a nyílt utcán verte meg korábbi barátnőjét, amiért egy év és három hónap felfüggesztett börtönbüntetést kapott. Molnár Beáta meggyilkolásával kapcsolatban a 44 éves Boné a nyomozás során már beismerő vallomást tett. Az akkor készült első elmeorvosi vizsgálat beszámíthatóságot állapított meg. A nyomozati szakasz után a Kolozs megyei törvényszék tavaly szeptemberben emelt vádat Boné ellen. A Btk. hatályos cikkelye értelmében Bonét 10 és 20 év közötti szabadságvesztésre ítélhetik emberölés miatt.

Ha családon belüli / nők elleni erőszak miatt segítségre van szüksége, hívja az áldozatok megsegítése céljából működtetett 0800 500 333-as ingyenes, zöld telefonszámot, vészhelyzet esetén pedig az 112 segélyhívószámot.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!