Körözést adott ki a rendőrség a börtönbüntetés elől Olaszországba szökött volt pénzügyminiszter ellen

2023. május 3. – 11:06

Másolás

Vágólapra másolva

Körözést adtak ki a hat év börtönbüntetésre ítélt, több millió eurós csúszópénzeket elfogadó volt román pénzügyminiszter, Darius Vâlcov volt pénzügyminiszter ellen, akinek egy jogerős ítélet nyomán kedden börtönbe kellett volna vonulnia, ám a rendőrök nem találták otthonában, mert egy ideje már Olaszországban tartózkodik, a per legutóbbi tárgyalásain sem volt jelen.

Ügyéről kedden részletesen beszámoltunk.

Mint az Agerpres körözéséről szóló hírében írta, a volt pénzügyminisztert az Olt megyei Slatina városában lévő a lakóhelyén kereste fel a rendőrség, de hiába, mert ekkor már évek óta Olaszországban tartózkodott.

Nem ő az egyetlen romániai elítélt, aki Olaszországba szökött a börtönbüntetés elől. Hasonlóan tett a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Ügyészség (DIICOT) volt vezetője, Alina Bica, a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) egykori tisztje, Daniel Dragomir, a Neamţ megyei tanács volt elnöke, Ionel Avram vagy a Hivatásos Labdarúgó Liga (LPF) elnökének a fia, Mario Iorgulescu is.

Darius Vâlcovot hat év letöltendő börtönbüntetésre ítélte kedden a legfelsőbb bíróság befolyással üzérkedés és pénzmosás miatt. Az ügyet a Festmények dossziéja néven emlegették, mivel a volt miniszter lakásán tartott házkutatás során több mint száz művészeti alkotást találtak az ügyészek, részben hamis falak mögé rejtve. Vâlcov közvetítőkön keresztül szerezte be az alkotásokat.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!