Lökdösődés, káromkodás volt a román parlamentben, Dan Tanasă bekattant, és hisztérikus jelenetet rendezett

2023. május 3. – 13:03

Másolás

Vágólapra másolva

Botrányba fulladt a román parlament szerdai ülése, miután Dan Tanasă, a Románok Egyesüléséért Szövetség képviselője kis híján hajba kapott Adrian Solomon szociáldemokrata képviselővel. A képviselők lökdösődni kezdtek, leordították egymás fejét, és káromkodástól visszhangzott a terem.

A botrányról a Digi24 tévécsatorna számolt be és közölt videót. A felvételen az látható, hogy a képviselőház plenáris ülésén szóváltás kezdődött a két képviselő között, akik egyre feljebb tekerték a hangerőt, aztán Dan Tanasă nem bírta tovább idegekkel, kiakadt és a szó szoros értelmében ordítani kezdett.

A szolidaritási adó tervezetével kapcsolatos vita hozta őket idegállapotba, majd a szóváltás után Tanasă Solomonhoz rohant, és lökdösni kezdték egymást. Tettlegességre nem került sor, mert a civakodó képviselőket az ülés levezetője félbeszakította még mielőtt egymás hajába téptek volna, és felszólította őket, hogy hagyják abba, nyugodjanak le.

A vita azonban a parlament folyosóin folytatódott. Az AUR képviselője azt állította, hogy a PSD-s kollégája az anyját szidalmazta. Solomon azonban a sértegetések kapcsán úgy fogalmazott, Tanasănak kezeltetnie kellene magát.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!