A kórházban elhunyt a félrenyelt zselé miatt kómába esett 14 éves diáklány

2023. május 3. – 10:37

Másolás

Vágólapra másolva

Kórházban meghalt, az a 14 éves lány, aki az iskolában félrenyelt egy zselécukorkát. A rendőrség vizsgálatot indított az ügyben, közölte a Cluj24.

Mint arról beszámoltunk, a kislány egy iskolai foglalkozás közben nyelte félre a cukorkát a Kolozs megyei Gyeke községben szerda délelőtt.

Az iskola egészségügyi asszisztens és a községi családorvos elsősegélyben részesítették, és közben hívták a mentőket is. Amikor a sürgősségi életmentő szolgálat megérkezett az iskolába, a lány már nem volt eszméleténél. A zselécukorkát csak a 30 kilométerre levő Szamosújvárról érkező mentőcsapat tudta eltávolítani a lány torkából. Miután újraélesztették, súlyos állapota miatt a SMURD helikopterével a kolozsvári Gyermekkórházba szállították.

A kórházban azonban az állapota rosszabbodott, kómába esett. Kedden bekövetkezett haláláig az intenzív osztályon ápolták.

Az orvosok követték a protokollt, és értesítették a rendőrséget, mivel nem természetes okból halt meg, hanem azért, mert egy idegen test került a légcsövébe, ezért a rendőrség vizsgálatot indít, és boncolást végeznek.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!