Két ex-MPP-s taggal bővült a Magyar Polgári Erő ügyvivő elnöksége

2023. május 1. – 16:06

Másolás

Vágólapra másolva

Az erdélyi magyarok legújabb minipártja, a konzervatív, jobboldali Magyar Polgári Erő bejelentette, hogy két új taggal bővül az ügyvivő elnökség.

Eddig csak az RMDSZ színében képviselői mandátumot szerzett Kulcsár-Terza József neve volt ismert, aki a Magyar Polgári Párt háromszéki szervezetét képviselte korábban, és leginkább a parlamentbe benyújtott autonómiatervezeteivel hívta fel magára a figyelmet, de talán sokan emlékeznek még a Recordernek adott 2020-as, emlékezetes interjújára is. Nem maradt kritikától mentes az sem, hogy februárban Comratba, Gagaúzia fővárosába utazott az oroszpárti Irina Vlah, a gagaúz államfő meghívására.

A Magyar Polgári Erő ügyvivő elnökeként, Kulcsár-Terza most a Magyar Polgári Párt országos etikai bizottságának volt elnökét, Zazula Bélát kérte fel partiumi ügyvivő alelnöknek. Székelyföldi ügyvivői feladatok ellátására pedig Albert Tibor,
Tusnádfürdő volt polgármestere kapott felkérést, közölte a párt sajtóirodája.

Mivel a két korábbi polgári pártos tisztségviselő elfogadta a megbízást az ügyvivő elnökség megkezdte munkáját.

„A következő időszak szervezetek létrehozásáról, bizalomerősítésről, Kárpát-medencei, illetve nemzetközi kapcsolatépítésről fog szólni. Az eddigi visszajelzések biztatóak, ez adja az igazi erőt a munka folytatásához” – tették hozzá.

Kulcsár-Terzának pedig a napokban fontos találkozója volt. Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár kedden hivatalában fogadta őt, ahol aktuálpolitikai és nemzeti ügyekről beszéltek.

Az új erdélyi pártról bővebben itt írtunk.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!