A Tate testvéreket támogató hackerek támadták meg a román fejlesztési minisztérium honlapját

2023. április 17. – 10:15

Másolás

Vágólapra másolva

DDoS típusú (elosztott szolgáltatásmegtagadással járó) kibertámadás érte vasárnap reggel, az ortodox húsvét napján a román fejlesztési minisztérium honlapját. A hackerek többek között azt üzenték a hatóságoknak, hogy hagyjanak fel az „ártatlan” Tate fivérek elleni eljárással.

Forrás: Fejlesztési Minisztérium
Forrás: Fejlesztési Minisztérium

A fejlesztési minisztérium honlapján megjelenő román nyelvű üzenet szerint a korrupció továbbra is Románia jelentős problémája, amely visszatartja a gazdasági és társadalmi fejlődést, a honatyákat korrupt cselekedeteikre pedig hamarosan fény derül, és felelősségre vonják őket, számolt be az Europa Liberă.

A hackerek emellett egy angol nyelvű sorral kérték az „ártatlan” Tate fivérek elleni nyomozás leállítását. A testvérek és feltételezett bűntársaik ellen nemi erőszak, emberkereskedelem és szervezett bűnözői csoport létrehozásának vádjával folyik a nyomozás, jelenleg házi őrizetben vannak.

A minisztérium oldalán megjelent két, kriptovaluta- és hacker-szolgáltatásokat nyújtó Telegram-csatorna reklámja is.

Az Europa Liberă kereste Cseke Attila fejlesztési minisztert és az Országos Kiberbiztonsági Igazgatóságot is, de a cikk megjelenéséig nem sikerült választ kapni a támadás forrására.

2022 áprilisában is kibertámadás érte több romániai közintézmény honlapját, akkor az oroszbarát Killnet hackercsoport vállalta a felelősséget ezekért.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!