Házi őrizetbe került Dan Diaconescu egykori pártvezér és médiaguru, aki a gyanú szerint gyermekprostituáltakat használt ki

2023. április 8. – 10:36

Másolás

Vágólapra másolva

Elutasította pénteken a konstancai bíróság a Dan Diaconescu előzetes letartóztatására vonatkozó igénylést, és elrendelte az OTV egykori tulajdonosának házi őrizetbe helyezését. A konstancai ügyészség arra hivatkozva kérte a bíróságtól az üzletember előzetes letartóztatását, hogy az a gyanú szerint kiskorúakkal létesített szexuális kapcsolatot és gyermekprostituáltak szolgáltatásait vette igénybe, írja az Agerpres.

A konstancai bíróság épületéből való távozásakor Dan Diaconescu azt mondta, reméli, rövidesen az egész ország meggyőződhet az ártatlanságáról. Hozzátette, előfordulhat, hogy „néhány hónap múlva” visszatér a médiába egy új televíziós műsorral.

Mint írtuk, Dan Diaconescu ellen hivatalból indítottak büntetőeljárást az ügyben március 15-én. Az üzletember ellen eredetileg minősített lopás gyanújával nyomoztak az ügyészek, de a mobiltelefonjának átvizsgálásakor olyan hang- és videófelvételek kerültek elő, amelyek tartalma gyanúokot adott más jellegű – szexuális – bűncselekmények elkövetésére is – közölte az ügyészség.

A tájékoztatás szerint a vádhatóságnak bizonyítékai vannak arra, hogy a gyanúsított 2020 szeptembere és novembere között, illetve 2021 szeptemberében alkalmakként 300-400 lejt fizetett két 15 éves ikertestvérnek szexuális szolgáltatásokért. A lányok 2021 júliusában töltötték be 16. életévüket.

Az ügyészek szerint Dan Diaconescu az Olimp tengerparti üdülőben, Konstancán és Bukarestben vette igénybe a gyermekprostituáltak szolgáltatásait, és tudta róluk, hogy kiskorúak.

A vádhatóság csütörtökön házkutatást tartott a gyanúsított bukaresti otthonában és a konstancai lakásán, ahol mobiltelefonokat, laptopokat és adathordozókat foglalt le. Ezek az eszközök az ügyészek szerint további bizonyítékokat tartalmaztak.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!