Végkimerülés okozhatta a halálát egy férfinak, aki az extrém havazáskor az utakat takarította a moldvai régióban

2023. április 7. – 19:11

Másolás

Vágólapra másolva

Vizsgálat indult a Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaságnál (CNAIR), mert a moldovai megyékben, az elmúlt napokban tapasztalható extrém havazáskor úttisztítást végző jármű egyik vezetője nem sokkal a munka befejezte után, a pihenőszobában elhunyt. A Digi24 hírtelevízió információi szerint az illető gyakorlatilag 40 órán keresztül dolgozott, hogy járhatóvá tegyék az utakat. A szakszervezeti képviselők szerint a férfi végkimerülés miatt hunyt el, a CNAIR egyelőre nem erősítette meg a híreket.

A hírtelevízió beszámolója szerint az 58 éves férfi április 5-én reggel 9 órakor kezdte a műszakot, épp akkor, amikor vörös jelzésű riasztás volt érvényben az ország észak-keleti megyéiben, ekkor több helyen az oktatást is felfüggesztették a hirtelen lezúduló, hatalmas mennyiségű hó miatt. Sajtóinformációk szerint a férfi egy olyan járműt vezetett, amellyel az utakat próbálták járhatóvá tenni, de részt vett a hóban rekedt autók kimentésében is.

A férfi április 7-én hajnali 4 órakor közölte kollégáival, hogy rosszul van. Azok elvitték az alkalmazottak számára biztosított pihenőhelyre, hogy aludjon a feszített munka után. Amikor egyikük visszatért, hogy leellenőrizzék állapotát, az már halott volt.

A Botoșani megyei munkafelügyelőség azt vizsgálja, hogy a férfi mennyi időt töltött pihenéssel a mentési munkálatok közben, és hogy milyen körülmények között dolgozott.

A CNAIR képviselői egyelőre annyit ismertek el, hogy munkaerőhiánnyal küszködnek, illetve, hogy a moldvai megyékben az extrém időjárás miatt általános mozgósítást kellett elrendelniük, az ország más régióiból is segítséget hívtak, hogy kezelni tudják a helyzetet.

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, a héten egy hideg ciklon telepedett rá a régióra, áprilisra teljesen szokatlan jelenségeket hozva. Az ország észak-keleti részét félméteresnél is nagyobb hóréteg borítja, bezártak az iskolák, a iași-i repülőteret is lezárták, lévén, hogy nemcsak havazásra, hanem hóviharokra is másodfokú figyelmeztetést adtak ki. Az érintett megyék: Botoşani, Suceava, Neamţ, Iaşi, Máramaros, Beszterce-Naszód és Maros megye hegyvidékei.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!