Oktatási szünetet rendeltek el Iaşi megyében a hóhelyzet miatt

2023. április 5. – 17:39

Másolás

Vágólapra másolva

Bogdan Petru Cojocaru, Iaşi megye prefektusa bejelentette: a megyei sürgősségi bizottság tagjai egyhangúlag megszavazták, hogy csütörtökön felfüggesztik az oktatást az iskolákban a leesett hatalmas mennyiségű hó miatt. Valamint azért is, mert a megyében továbbra is narancssárga kódú figyelmeztetés lesz érvényben a heves havazás és hóviharok miatt.

„Óriási problémák vannak mind a városi, mind pedig a vidéki területeken. A kotrógépek nem tudnak megbirkózni a nagy mennyiségű hóval. A meteorológusok arra figyelmeztettek, hogy a havazás folytatódni fog, és a havazás erős lesz, tehát fennáll az utak elzáródásának veszélye. A polgárok biztonsága kell, hogy az elsődleges szempontunk legyen. Ezért döntöttünk úgy, hogy bezárjuk az iskolákat” -mondta a prefektus az Agerpres szerint.

Mindemellett olyan útszakaszokat is lezárnak, ahol fennáll az elakadás veszélye. A prefektus hozzátette, szerdán 41 településről jelentettek áramellátási problémákat, amelyek közel 9000 fogyasztót érintettek.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!