„Megérdemelné, hogy megöljem?” Újabb részletek derültek ki a bukaresti iskolai késelési ügyről

2023. április 6. – 11:29

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb részeltek derültek ki a bukaresti Ion Creangă Főgimnáziumban történt szerdai incidens körülményeiről, amelynek során egy diák óra közben késsel megsebesítette az egyik tanárnőjét. Az Adevarul napilap arról írt, hogy mint kiderült, a japánóra előtt a diákok egy WhatsApp csoportban beszélgettek arról, hogy lógjanak-e el az óráról vagy sem. A diák, aki később rátámadt a tanárra, feltette a kérdést: „Megérdemelné, hogy megöljem?”

Az aktual24.ro értesülései szerint a diákok a csoportban azt fontolgatták, hogy menjenek-e be órára vagy sem, és a beszélgetésben az illető tanárnőt a „szerencsétlen” jelzővel is illeték.

A 16 éves fiú azután támadt rá a tanárra, hogy az közölte velük, dolgozatot fognak írni. A rendőrségnek a fiatal nem tudta megindokolni tettét, annyit mondott, hogy úgy érezte, meg kell tennie. Társai értetlenül álltak a történtek előtt, mert csendes, visszahúzódó, jó diákként írták le, aki szünetekben inkább olvasott. Hatósági források szerint viszont egy depressziós időszakon esett át. Egyébként csak egy éve került át a Ion Creangă Főgimnáziumba egy másik iskolából, a megsebesített 26 éves tanárnő pedig helyettesítőként tanított az intézményben.

Az ügyben Ligia Deca tanügyminiszter is megszólalt, a Spiru Haret Tanügyi Szakszervezeti Szövetség pedig az iskolai biztonságot szabályozó törvények szigorítását követeli.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!