Rögtönzést akart íratni, ezért szúrta nyakon a tanárát egy 16 éves diák Bukarestben

2023. április 5. – 16:40

Másolás

Vágólapra másolva

Frissítés: a késelő diák osztálytársai szerint a tanárnő előzetes bejelentés nélkül akart rögtönzést íratni, ez dühítette fel a fiút. Felállt a padból, kivette a kést a táskájából és a pedagógus nyakához szorította. A tanárnő megijedt, elkapta a fejét, ekkor vágta meg a kés, tudta meg a Digi24.

A rendőrséget és a mentőket is riasztották szerdán délelőtt a bukaresti Ion Creangă középiskolához, mivel egy tizedikes fiú nyakon szúrta az egyik tanárnőt. A Hotnews szerint a pedagógus nincs életveszélyben, a felületi sérülését bevarrták, kórházi beutalást emiatt nem igényel.

Azt azonban egyelőre nem tudni, hogy a tizedikes diák miért támadt rá a tanárnőre, a hatóságok előtt egyelőre rejtély, hogy mi válthatta ki az agresszív viselkedést. Az eset a japánóra elején történt, a fiú pedig csak annyit mondott a rendőröknek, hogy úgy érezte, ezt kell tennie. A negyedik kerületi tanintézet tizedikes diákja korábban egyébként nem viselkedett agresszíven az iskolában.

Bár a tanárnő sérülései nem súlyosak, a hatóságok szerint – figyelembe véve, hogy hol érte sérülés – az élete veszélybe került.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!