Ezúttal egy mozdony siklott ki Vâlcea megyében, két tonna üzemanyag ömlött ki a szabadba

2023. március 28. – 13:07

Másolás

Vágólapra másolva

Kisiklott egy szénszállító tehervonathoz csatlakozott mozdony Vâlcea megyében, Cernișoara községhez közel, egy olyan szakaszon, ahol csak tehervonatok közlekednek. A baleset során 2 tonna dízel ömlött ki a szabadba, mert a kisiklás következtében megsérült az üzemanyagtartály – számolt be a fejleményekről a PressHub.

A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy anyagi károk keletkeztek, személyi sérülés szerencsére nem történt.

A Băbeni – Alunu települések közötti szakaszt egyelőre lezárták a hatóságok, a megyei készenléti felügyelőség (ISU) közlése szerint egy tűzoltó egység is kiszállt a helyszínre.

Rengeteg vonatbaleset márciusban

A sorozat március 13-án indult, amikor az Arad-Bukarest vonalon közlekedő gyorsvonat nem állt meg a piros jelzésre és úgy belehajtott a gépkocsikat szállító tehervonatba, hogy annak három vagonja kisiklott, ekkor több utas könnyebben megsérült. A Teleorman megyében történt incidensről furcsa módon először azt közölték a hatóságok, hogy csak hirtelen fékezésről volt szó, amivel az ütközést sikerült elkerülni.

Az eset után két héttel, szombat este a galaci pályaudvaron történt újabb baleset, ekkor meghalt az egyik vasutas, két társa és egy utas pedig megsérült, amikor egy mozdony nagy sebességgel nekiütközött annak a vasúti szerelvénynek, amelyikre rá akarták csatlakoztatni.

Sorin Grindeanu közlekedésügyi miniszter a halálos baleset után hétfőn állt ki a kamerák elé, ahol elmondta: a romániai vasúti rendszer évtizedek óta alulfinanszírozott, ez a valóság, amelyet nem tagadhatunk. A halálos kimenetelű baleset után a miniszter bejelentette, hogy több vizsgálat is elindult, illetve le fogják ellenőrizni a mozdonyvezetők képességeit.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!