Ezúttal egy mozdony siklott ki Vâlcea megyében, két tonna üzemanyag ömlött ki a szabadba

2023. március 28. – 13:07

Másolás

Vágólapra másolva

Kisiklott egy szénszállító tehervonathoz csatlakozott mozdony Vâlcea megyében, Cernișoara községhez közel, egy olyan szakaszon, ahol csak tehervonatok közlekednek. A baleset során 2 tonna dízel ömlött ki a szabadba, mert a kisiklás következtében megsérült az üzemanyagtartály – számolt be a fejleményekről a PressHub.

A helyszínre kiérkező rendőrök megállapították, hogy anyagi károk keletkeztek, személyi sérülés szerencsére nem történt.

A Băbeni – Alunu települések közötti szakaszt egyelőre lezárták a hatóságok, a megyei készenléti felügyelőség (ISU) közlése szerint egy tűzoltó egység is kiszállt a helyszínre.

Rengeteg vonatbaleset márciusban

A sorozat március 13-án indult, amikor az Arad-Bukarest vonalon közlekedő gyorsvonat nem állt meg a piros jelzésre és úgy belehajtott a gépkocsikat szállító tehervonatba, hogy annak három vagonja kisiklott, ekkor több utas könnyebben megsérült. A Teleorman megyében történt incidensről furcsa módon először azt közölték a hatóságok, hogy csak hirtelen fékezésről volt szó, amivel az ütközést sikerült elkerülni.

Az eset után két héttel, szombat este a galaci pályaudvaron történt újabb baleset, ekkor meghalt az egyik vasutas, két társa és egy utas pedig megsérült, amikor egy mozdony nagy sebességgel nekiütközött annak a vasúti szerelvénynek, amelyikre rá akarták csatlakoztatni.

Sorin Grindeanu közlekedésügyi miniszter a halálos baleset után hétfőn állt ki a kamerák elé, ahol elmondta: a romániai vasúti rendszer évtizedek óta alulfinanszírozott, ez a valóság, amelyet nem tagadhatunk. A halálos kimenetelű baleset után a miniszter bejelentette, hogy több vizsgálat is elindult, illetve le fogják ellenőrizni a mozdonyvezetők képességeit.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!