Iohannis ezúttal az Egyesült Arab Emírségekbe látogatott, mutatjuk, mivel repült

2023. március 18. – 11:10

Másolás

Vágólapra másolva

A Japánban és Szingapúrban tett hivatalos látogatása után Klaus Iohannis államfő ezúttal az Egyesült Arab Emírségekbe utazott. Ahogy az a március eleji utazásánál is történt, a román média ezúttal is utánanézett, hogy milyen repülőt bérelt az elnöki delegáció számára az államelnöki hivatal.

Az államfő utazásához ezúttal is a Luxemburgban bejegyzett Global Jet társaságtól béreltek gépet, most viszont egy kisebb méretű Gulfstream G550 típusú, 13 személy szállítására alkalmas, jellemzően üzleti utakra használt légijárműre esett a választás. Azt ezúttal sem lehet tudni, hogy milyen áron vették bérbe a Global Jet gépét.

A Boarding Pass szerint a gép hatótávja miatt jó eséllyel sikerült egyhuzamban megtenni az utat, ami a szakportál által a Global Jettől gyűjtött képek alapján jó eséllyel komfortos lehetett.

Iohannis egyébként az Agerpres szerint Egyesült Arab Emírségek elnöke, Mohammed bin Zayed al-Nahyan meghívására látogat a közel-keleti országba. Az elnöki hivatal közleménye szerint látogatásának fő célkitűzései a következők: a politikai és diplomáciai párbeszéd elmélyítése a mindkét fél számára fontos témákban, a két ország közötti gazdasági kapcsolatok fellendítése, új befektetők vonzása az infrastruktúra, az energia, az éghajlatváltozás elleni küzdelem, a kiberbiztonság és az élelmezésbiztonság terén megvalósuló projektek révén, a közvetlen ágazati kapcsolatok diverzifikálása.

Iohannis megbeszélést folytat Mohammed bin Zayed al-Nahyan sejkkel, az Egyesült Arab Emírségek elnökével, valamint Mohammed bin Rashid al Maktoum sejkkel, az Egyesült Arab Emírségek alelnökével és miniszterelnökével, Dubai uralkodójával. Az elmúlt húsz év viszonylatában a román állam részéről ez lesz az első elnöki szintű látogatás az Egyesült Arab Emírségekben.

Az államfő március 4-én Japánba és Szingapúrba történő hivatalos látogatása során is a Global Jet egyik nagyobb gépét vette igénybe. A román média akkor is viszonylag sokat foglalkozott a valószínűleg költséges repülőbérléssel, ezért az államelnöki hivatal utólag részletesen is magyarázta, hogy miért volt szükség a bérlésre.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!