Visszavonták a közérdekű pereket indító civileket durván korlátozó tervezetet

2023. március 14. – 12:31

Másolás

Vágólapra másolva

Visszavonták a Nemzeti Liberális Párt (PNL) képviselői azt a törvénytervezetet, amely durván korlátozta volna a civil szervezeteket abban, hogy közérdekű pereket indítsanak a gyanúsnak ítélt beruházásokkal szemben. A jogszabály a határidőket is jelentősen szűkítette volna, a legnagyobb problémát pedig azt jelentette volna, hogy 50 ezer lejes kaució fizetésére kötelezte volna a civil szervezeteket, ha megtámadnak egy beruházást.

A Declic szerint múlt héten a szenátusban tárgyalták a kérdést, itt kérték ők is számos más civil szervezettel közösen, hogy utasítsák el ezt a toxikusnak vélt tervezetet. Korábban a Declic aláírásgyűjtést indított, melyet több mint 20 ezren támogattak, továbbá több mint 100 civil szervezet kérte Klaus Iohannis elnököt, hogy ne hirdesse ki a törvényt.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!