Ismét megpályázza Kelemen Hunor az RMDSZ-elnöki tisztséget

2023. március 10. – 12:00

Másolás

Vágólapra másolva

Újrázni szeretne Kelemen Hunor az RMDSZ élén, ezért ismét megpályázza a szövetségi elnöki tisztséget. Legalábbis erre lehet következtetni abból a posztból, amit pénteken tett közzé a közösségi oldalán „Tudom a célt, tudom az irányt” címmel.

„A szövetségi elnöki munka folytatása mellett döntöttem, mert a legjobb tudásommal, tapasztalatommal és erőmmel akarok dolgozni a magyarokért és szülőföldünkért. Tudom a célt, tudom az irányt: a magyarok nyertesei legyenek ennek az évtizednek, amikor példátlan fejlesztési forrás és lehetőség áll Románia és Erdély rendelkezésére. Ehhez kérem a kongresszusi küldöttek bizalmát áprilisban” – írta a posztolt videóhoz.

Hogy lesznek-e ellenjelöltek, egyelőre nem tudni. Eddig a szövetség háromszéki szervezete nyilvánította ki a szándékát, ők Kelemen Hunort készülnek támogatni a jövő hónapban, áprilisban Temesváron tartandó tisztújító kongresszuson (április 28–30. között).

„Kelemen Hunor személyében olyan elnöke van a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek, aki az egyensúlyt és az összhangot képviseli. Nemzetpolitikai elképzeléseink egybecsengenek, ő rendezte az RMDSZ viszonyát Orbán Viktorral, a magyar kormánnyal és a Fidesszel. Támogatta az erdélyi magyarságon belüli összefogást, az RMDSZ-nek pedig sikerült visszaszereznie a helyhatósági választáson Marosvásárhely és Maros megye, illetve Szatmárnémeti és Szatmár megye vezetését” érveltek a háromszéki szervezet vezetői egy, az RMDSZ honlapján megjelentetett írásban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!