Ismét megpályázza Kelemen Hunor az RMDSZ-elnöki tisztséget

2023. március 10. – 12:00

Másolás

Vágólapra másolva

Újrázni szeretne Kelemen Hunor az RMDSZ élén, ezért ismét megpályázza a szövetségi elnöki tisztséget. Legalábbis erre lehet következtetni abból a posztból, amit pénteken tett közzé a közösségi oldalán „Tudom a célt, tudom az irányt” címmel.

„A szövetségi elnöki munka folytatása mellett döntöttem, mert a legjobb tudásommal, tapasztalatommal és erőmmel akarok dolgozni a magyarokért és szülőföldünkért. Tudom a célt, tudom az irányt: a magyarok nyertesei legyenek ennek az évtizednek, amikor példátlan fejlesztési forrás és lehetőség áll Románia és Erdély rendelkezésére. Ehhez kérem a kongresszusi küldöttek bizalmát áprilisban” – írta a posztolt videóhoz.

Hogy lesznek-e ellenjelöltek, egyelőre nem tudni. Eddig a szövetség háromszéki szervezete nyilvánította ki a szándékát, ők Kelemen Hunort készülnek támogatni a jövő hónapban, áprilisban Temesváron tartandó tisztújító kongresszuson (április 28–30. között).

„Kelemen Hunor személyében olyan elnöke van a Romániai Magyar Demokrata Szövetségnek, aki az egyensúlyt és az összhangot képviseli. Nemzetpolitikai elképzeléseink egybecsengenek, ő rendezte az RMDSZ viszonyát Orbán Viktorral, a magyar kormánnyal és a Fidesszel. Támogatta az erdélyi magyarságon belüli összefogást, az RMDSZ-nek pedig sikerült visszaszereznie a helyhatósági választáson Marosvásárhely és Maros megye, illetve Szatmárnémeti és Szatmár megye vezetését” érveltek a háromszéki szervezet vezetői egy, az RMDSZ honlapján megjelentetett írásban.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!