Ciolacu szerint itt az ideje vásárolni egy elnöki gépet, mert Románia megérdemli

2023. március 8. – 18:02

Másolás

Vágólapra másolva

Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnök szerdán arról beszélt, hogy Nicolae Ciucă kormányfővel menetrend szerinti repülőjárattal utaztak Japánba hivatalos látogatásra, de úgy véli, Románia megérdemelné, hogy legyen egy elnöki repülőgépe.

Az újságírók megkérdezték a parlamentben nyilatkozó képviselőházi elnöktől, hogy meglátása szerint nagy kiadásnak minősül-e Klaus Iohannis Japánba tett látogatása, tekintve, hogy magánrepülőgépet bérelt az utazáshoz. Mint írtuk, nem spórolt az elnöki hivatal, luxusgéppel utazott az államfő, és akár félmillió euróba is belekerülhetett az útja.

„Nem kommentálhatom az elnöki hivatal és Románia elnökének cselekedeteit. Nem hiszem, hogy ez rám tartozik, ugyanakkor meggyőződésem, hogy az államelnök magyarázattal szolgál majd önöknek” – idézte Ciolacut az Agerpres.

Elmondása szerint ő is csak a sajtóból értesült a dologról, nincsenek információi arról, hogy mennyibe került a magánrepülőgép bérlése. Ezzel kapcsolatban annyit mondott még, hogy amikor a kormányfővel közösen Japánba látogatott, menetrend szerinti járattal utaztak.

Arra a kérdésre, hogy kényelmes utazásban volt-e részük, Ciolacu azt válaszolta, hogy nem lehet kényelmes egy utazás, amikor nyolc órát kell ülni egy székben, de kibírták, mint mindenki más.

A PSD elnöke ugyanakkor úgy véli, eljött az ideje, hogy a román államnak legyen egy elnöki magángépe.

„Úgy vélem, hogy Románia méreténél, az EU-ban és a NATO-ban betöltött pozíciójánál fogva megérdemli, hogy legyen egy elnöki repülőgépe. Ez nem azt jelenti, hogy csak az elnök utazik vele külföldre, hanem az állam rendelkezésére bocsátott gépet jelent” – magyarázta Ciolacu.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!