Biró Rozália újabb három évig vezetheti az RMDSZ Nőszervezetét, az ügyvezető Csép Éva-Andrea is újrázik

2023. február 25. – 21:19

Biró Rozália újabb három évig vezetheti az RMDSZ Nőszervezetét, az ügyvezető Csép Éva-Andrea is újrázik
Tisztújító küldöttgyűlés az RMDSZ Nőszervezetében – Fotó: Veress Szabolcs / RMDSZ

Másolás

Vágólapra másolva

Marosvásárhelyen tartotta tisztújító küldöttgyűlését az RMDSZ Nőszervezete, a jelenlévők újabb három évre szavaztak bizalmat Biró Rozália elnöknek és csapatának, az ügyvezető elnök újra Csép Éva-Andrea.

A tisztújítást követően Biró Rozália elnök elmondta, hogy a Nőszervezet családközpontú, a közösséget erősítő tevékenységét a társadalmi partnerségek további építésével folytatja, illetve az Idősbarát közösséget építünk című programot a jövőben is tovább építik.

Nem engedjük el a nyugdíjasok kezét, nem hagyjuk őket magukra, azon dolgozunk, hogy a magyar nyugdíjasoknak a válság ellenére jobb és biztosabb életük legyen. Jelen pillanatban 21 jogi személyiséggel rendelkező magyar nyugdíjas egyesület működik Romániában. Bízunk abban, hogy el tudjuk érni, hogy minden közösségben nyugdíjas klubok és mozgalmak jöjjenek létre, és hogy a közösségi és önkormányzati vezetők odafigyeljenek az idősekre.

Biró Rozália az RMDSZ egyik legsikeresebb politikusa

Ezt az Átlátszó Erdély állapította meg, amikor összegezte a nagyváradi politikus karrierjét és vagyoni helyzetét. Birót 2000-ben választották városi tanácsossá Nagyváradon, 2001-től 2012-ig a határ menti nagyváros alpolgármestere volt.

Biró Rozália jelenleg képviselő a parlamentben, ugyanakkor 2007 óta vezeti a Szövetségi Képviselők Tanácsát. Alapítója és elnöke 2013-tól az RMDSZ Nőszövetségének, 2014-től az Európai Néppárt Nőszövetségének alelnöke. Mindezt úgy, hogy anyagilag egyáltalán nem volt rászorulva a politikára, közgazdászként ügyvezető volt, illetve társtulajdonos az azóta korrupcióért elítélt Kiss Sándorhoz köthető cégekben.

Ügyvezető elnök és megszámlálhatatlanul sok alelnök is irányítja a Nőszervezet működését

Csép Éva Andrea ügyvezető elnök az RMDSZ kormányzati munkájáról és a jövőbeli célkitűzésekről számolt be, ugyanakkor a nők képviseleti kvótájáról is beszélt.

„Az elmúlt időszakban a közösségépítés, valamint a vezető szerepet betöltő nők támogatása volt a cél. A képviseleti kvóta egy nagy megvalósításunk, hiszen két évvel ezelőtt az önkormányzati testületekben, a módosításunknak köszönhetően, kötelezően kellett jelölni nőket bejutó helyre. Ez azt jelenti, hogy változás történt, és ahhoz, hogy ezt fenn tudjuk tartani, folytatnunk kell az elkezdett munkát” — mondta el Csép.

A szervezet alelnökei a következő időszakra: Horváth Anna önkormányzati képviselőnőket koordináló alelnök, Ambrus Izabella Kárpáton kívüli régiót koordináló alelnök, Bálint Margit külpolitikáért felelős alelnök, Bogya Anna Partiumi régiót koordináló alelnök, Frunda Csenge ifjúsági területért felelős alelnök, Hegedüs Csilla kommunikációt koordináló alelnök, Kovács Irén-Erzsébet oktatási területet koordináló alelnök, Lőrincz Csilla székelyföldi régiót koordináló alelnök, Lőrincz Helga Közép-Erdélyt koordináló alelnök, illetve Márkus Etelka nyugdíjas mozgalmat koordináló alelnök.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!