Andrew Tate és testvére 300 millió dolláros perrel próbálja eltántorítani vádlóit a tanúskodástól

2023. február 18. – 15:12

Andrew Tate és testvére 300 millió dolláros perrel próbálja eltántorítani vádlóit a tanúskodástól
Az emberkereskedelemmel és nemi erőszakkal gyanúsított Andrew Tate a DIICOT épülete előtt, 2023. jan. 26-án – Fotó: Eduard Vinatoru/ Inquam Photos/ Reuters

Másolás

Vágólapra másolva

A Tate testvérek ügyvédeiken keresztül 300 millió dolláros perrel fenyegették meg az egyik nőt, aki nemi erőszakkal és emberkereskedelemmel vádolta meg Andrew és Tristan Tate-et, amennyiben az nem vonja vissza a vallomását, közölte a BBC.

A szervezett bűnözői csoport létrehozásával, emberkereskedelemmel és nemi erőszakkal vádolt brit milliárdosok még legalább február 27-ig előzetes letartóztatásban lesznek Romániában. A nő ügyvédei szerint viszont az amerikai ügyvédi iroda a Tate testvérek nevében decemberben levelet küldött ügyfelüknek, amelyben perrel fenyegették meg, ha nem ismeri el, hogy: „2022 áprilisában hamisan állította egy harmadik félnek, hogy ügyfelünk emberkereskedelmet folytatott Önnel, bántalmazta és akarata ellenére fogva tartotta [ ... ] hamis és rágalmazó nyilatkozatokat tett a rendőrségnek, a médiának és egy másik amerikai állampolgárnak a Tate testvérekről.”

Benjamin Bull, a szexuális kizsákmányolás elleni országos központ tanácsadója szerint ügyfele a romániai nyomozás koronatanúja, és ennek a levélnek mindössze egy célja volt, hogy megakadályozza, hogy a tanú vallomást tegyen az eljárás során. Illetve, hogy a tanúk elrejtőzzenek és soha ne beszéljenek arról, hogy mit láttak és mi történt velük.

„Ez egyértelműen megfélemlítés”

– jelentette ki Benjamin Bull. A Tate testvérek ügyvédei a BBC-nek megerősítették, hogy a levelet decemberben ők küldték ki, de tagadják a megfélemlítést. Szerintük ügyfeleiknek joga volt ehhez. Tina Glandian, az egyik jogi tanácsadójuk azt mondta, hogy nincs semmi rendellenes abban, hogy rágalmazás miatt érvényes jogi követeléseket fogalmaztak meg.

A Tate testvérek jogi csapata tavaly áprilisban két nő ellen szintén jogi lépést kezdeményezett, mert Glandian szerint nem volt bizonyítékuk a vádakra. Ezeknek a büntetőjogi panasza még függőben van.

Dani Pinter, aki a Tate fivéreket vádoló nők jogi csapatának a tagja, a BBC közlése szerint nem csak a fenyegetőzésre, hanem ügyfeleik online zaklatásaira is felhívta a figyelmet. Szerinte a Tate testvérek követői által online rendszeresen közzétett videók célja a megszégyenítés és az áldozatok hiteltelenítése volt, és a személyes adataik kiszolgáltatásával további zaklatásnak tették ki őket. Ezek miatt az egyik áldozat halálos fenyegetéseket is kapott. A Tate testvéreknek ugyan nincs hozzáférése a közösségi média csatornáikhoz, ezeket viszont rajongóik továbbra is működtetik.

Egy új kutatás szerint a nőgyűlölő influenszer, kick-box bajnok Andrew Tate melletti tartalmakat posztoló fiókok ezrei pedig valójában botok. A nemi erőszakkal és emberkereskedelemmel kapcsolatos vádakat legkevesebb hat nő vallomása alapján kezdték el kivizsgálni.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!