Perrel fenyegetik a sürgősségi betegállátó orvosai az őket megvádoló szatmáriakat

2023. február 8. – 15:09

Másolás

Vágólapra másolva

Perrel fenyegetik a sürgősségi betegellátó osztály orvosai az őket a közösségi médiában megvádoló szatmáriakat – írja a PresaSM a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház menedzserének, Adrian Marcnak a nyilatkozata alapján. A kórházigazgató a Ștefania halálát vizsgáló fegyelmi és etikai bizottság vizsgálatának az eredményeit ismertette.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere, Adrian Marc szerint a sürgősségi betegellátó osztály orvosai nehezményezik, hogy a Ștefania halála miatt kialakult botrányban mindannyiukat egy kalap alá veszik a tinédzser halálának éjszakáján szolgálatban lévő orvossal.

A PresaSM azt írja, hogy több egészségügyi szakember is kijelentette, hogy szándékában áll beperelni azokat az internetezőket, főleg a Mămici din Satu Mare (Szatmári anyukák) Facebook csoportban, akik hamis és becsmérlő állításokat tettek. A lap azt írja, hogy a vádakat megfogalmazó emberek közül sokan teljes névvel is megnevezték az orvosokat, ami „nagyon felzaklatta őket”, és jelezték, hogy bírósághoz fognak fordulni a szakmai hírnevük védelmében.

Ștefania halála nagy felháborodást váltott ki Szatmárnémetiben. Évtizedek óta az egyik legnagyobb tiltakozást is szerveztek a városban az sürgősségi kórház betegellátójának állítólagos műhibái és a betegekkel való bánásmód miatt. A tinédzsert kezelő orvost azóta szanadságra küldték. Ștefania halálát nem csak a kórház vezetősége, hanem a rendőrség és az Orvosi Kamara is vizsgálta. A kórház jelentése szerint összesen 157 egészségügyi dolgozót hallgattak meg az ügyben.

A beszámolók szerint az Adrian Marc általa ismertetett előzetes következtetések semmi konkrétumot nem tartalmaztak. Azt viszont elmondta, hogy a kórház egy call center felállítását tervezi, ahol a szatmáriak panaszt tehetnek a Megyei Sürgősségi Kórházban tapasztaltakkal kapcsolatban, mert a vizsgálatból az is kiderült, hogy a tragédia után mindössze három írásos panasz érkezett.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!