Perrel fenyegetik a sürgősségi betegállátó orvosai az őket megvádoló szatmáriakat

2023. február 8. – 15:09

Másolás

Vágólapra másolva

Perrel fenyegetik a sürgősségi betegellátó osztály orvosai az őket a közösségi médiában megvádoló szatmáriakat – írja a PresaSM a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház menedzserének, Adrian Marcnak a nyilatkozata alapján. A kórházigazgató a Ștefania halálát vizsgáló fegyelmi és etikai bizottság vizsgálatának az eredményeit ismertette.

A Szatmár Megyei Sürgősségi Kórház menedzsere, Adrian Marc szerint a sürgősségi betegellátó osztály orvosai nehezményezik, hogy a Ștefania halála miatt kialakult botrányban mindannyiukat egy kalap alá veszik a tinédzser halálának éjszakáján szolgálatban lévő orvossal.

A PresaSM azt írja, hogy több egészségügyi szakember is kijelentette, hogy szándékában áll beperelni azokat az internetezőket, főleg a Mămici din Satu Mare (Szatmári anyukák) Facebook csoportban, akik hamis és becsmérlő állításokat tettek. A lap azt írja, hogy a vádakat megfogalmazó emberek közül sokan teljes névvel is megnevezték az orvosokat, ami „nagyon felzaklatta őket”, és jelezték, hogy bírósághoz fognak fordulni a szakmai hírnevük védelmében.

Ștefania halála nagy felháborodást váltott ki Szatmárnémetiben. Évtizedek óta az egyik legnagyobb tiltakozást is szerveztek a városban az sürgősségi kórház betegellátójának állítólagos műhibái és a betegekkel való bánásmód miatt. A tinédzsert kezelő orvost azóta szanadságra küldték. Ștefania halálát nem csak a kórház vezetősége, hanem a rendőrség és az Orvosi Kamara is vizsgálta. A kórház jelentése szerint összesen 157 egészségügyi dolgozót hallgattak meg az ügyben.

A beszámolók szerint az Adrian Marc általa ismertetett előzetes következtetések semmi konkrétumot nem tartalmaztak. Azt viszont elmondta, hogy a kórház egy call center felállítását tervezi, ahol a szatmáriak panaszt tehetnek a Megyei Sürgősségi Kórházban tapasztaltakkal kapcsolatban, mert a vizsgálatból az is kiderült, hogy a tragédia után mindössze három írásos panasz érkezett.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!