Lucian Bode fellebbezett a Szilágy megyei törvényszék ítélete ellen

2023. január 26. – 20:31

Másolás

Vágólapra másolva

Lucian Bode belügyminiszter megfellebezte a Szilágy megyei törvényszék január 17-i ítéletét, amellyel a bírák megalapozatlanként elutasították azt a kérését, hogy függesszék fel a kolozsvári Babeş–Bolyai Tudományegyetemnek (BBTE) a doktori disszertációja felülvizsgálatára vonatkozó határozatát.

Az Agerpres beszámolója alapján a fellebbezést csütörtökön regisztrálták a Szilágy megyei törvényszék honlapján.

A BBTE még 2022. november 24-én bejelentette, hogy a sajtóban megjelent újabb plágiumgyanúk miatt ismét megvizsgálja Lucian Bode belügyminiszter doktori dolgozatát. Másodszor külföldi szakértők bevonásával vizsgálták a disszertációt, és az egyetem etikai bizottsága végül január 11-én be is jelentette a döntését.

Az egyetem közleménye szerint az etikai bizottság megállapította, hogy a belügyminiszter doktori dolgozatával kapcsolatos plágiumvádak többsége megalapozott. Az intézmény közölte azt is, hogy nem áll módjában szankciókban részesíteni az egyetemi közösségen kívüli személyeket, ezért az etikai bizottság felszólította Lucian Bodét, hogy javítsa ki a dolgozatát és vonja vissza a disszertáció alapján kiadott könyvet. Bode egyébként már kérte a könyve visszavonását a kiadótól.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!