A kiadó visszavonta Lucian Bode plagizált doktori dolgozata alapján írt könyvét

2023. január 26. – 13:09

Másolás

Vágólapra másolva

Lucian Bode kérte a plagizált doktori dolgozatán alapuló könyv visszavonását a CA Publishing kiadótól, amely elfogadta a kérését – írja az Edupedu oktatási szakportál.

„Kaptam egy üzenetet Lucian Bode minisztertől, hogy megkérte a kiadót, vonja vissza a könyvet. A kiadó azt mondta, megteszi, és a könyv már nincs forgalomban és nem árulják” – közölte a lappal Dacian Dragoș, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem etikai bizottságának az elnöke.

A BBTE Etikai Bizottsága január 11-én jelentett be, hogy Lucian Bode belügyminiszter doktori dolgozatával kapcsolatos a plágiumvádak többsége beigazolódott. A BBTE ekkor már másodszor vizsgálta a belügyminiszter dolgozatát, ezúttal külföldi szakértők bevonásával. A BBTE Etikai Bizottságának döntése nyomán a liberális miniszter doktori dolgozata alapján megjelent könyv visszavonását is kérte. Ennek tett eleget a kiadó.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!