A kiadó visszavonta Lucian Bode plagizált doktori dolgozata alapján írt könyvét

2023. január 26. – 13:09

Másolás

Vágólapra másolva

Lucian Bode kérte a plagizált doktori dolgozatán alapuló könyv visszavonását a CA Publishing kiadótól, amely elfogadta a kérését – írja az Edupedu oktatási szakportál.

„Kaptam egy üzenetet Lucian Bode minisztertől, hogy megkérte a kiadót, vonja vissza a könyvet. A kiadó azt mondta, megteszi, és a könyv már nincs forgalomban és nem árulják” – közölte a lappal Dacian Dragoș, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem etikai bizottságának az elnöke.

A BBTE Etikai Bizottsága január 11-én jelentett be, hogy Lucian Bode belügyminiszter doktori dolgozatával kapcsolatos a plágiumvádak többsége beigazolódott. A BBTE ekkor már másodszor vizsgálta a belügyminiszter dolgozatát, ezúttal külföldi szakértők bevonásával. A BBTE Etikai Bizottságának döntése nyomán a liberális miniszter doktori dolgozata alapján megjelent könyv visszavonását is kérte. Ennek tett eleget a kiadó.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!