A belügy titkosszolgálatának egyik volt tisztje biztosította a Tate-fivérek védelmét

2023. január 15. – 14:25

Másolás

Vágólapra másolva

Katonai kiképzést is kapott testőrök biztosították a Tate-fivérek védelmét, jelentette ki az Antena 3 CNN tévéadónak Bogdan Stancu, a belügyminisztérium titkosszolgálatának egykori tisztje, aki azt állítja, valóságos biztonsági szolgálatot épített ki a brit milliomosok számára. A két influenszert emberkerekeskedelemmel és nemi erőszakkal gyanúsítja a rendőrség, jelenleg 30 napos előzetese letartóztatásban vannak.

Stancu a Belső Védelmi Főigazgatóságnál (DGPI), a belügyminisztérium titkosszolgálatánál dolgozott korábban, amely Kettő és egynegyed néven is ismert, és amelyről épp nemrégiben tett közzé egy leleplező dokumentumfilmet a Recoerder oknyomozó újság. A férfi azt állítja, hogy a Tate-fivérek tartottak tőle, hogy valakik ártani fognak nekik, ezért olyan testőröket akartak, akik katonai kiképzést is kaptak.

„Körülbelül két éve kerültem hozzájuk. Eleinte én biztosítottam a házukat, intéztem mindent, ami a biztonsági rendszerekkel kapcsolatos. Később megkérdezték, hogy segíthetek-e a védelmükben, mert féltek, hogy valaki árthat nekik. Mondtam, hogy segítek. Szükségük volt ránk, hogy biztonságban legyenek. Az általam alkalmazott sofőrök is megfelelő tulajdonságokkal rendelkeztek, nem hétköznapi emberek voltak, hanem katonai kiképzést kaptak” – részletezte a volt tiszt.

Arról is mesélt, hogy a két influenszer rendkívül népszerű volt a 16-25 évesek körében, valósággal bálványozták őket, és a fiatal nők csak azért jöttek, hogy a közelükben lehessenek. Ugyanakkor elismert, hogy a rendőrség átkutatta mindkét házát és lefoglalták a telefonját is – de szerinte őt csak tanúként idézték be ebben az ügyben, nem gyanúsítottként. Azt is állította, hogy nincs tudomása arról, hogy a házban dolgozó nőket kényszerítették volna, és szerinte a testőrök soha nem fenyegették ezeket a nőket fegyverekkel. „Soha nem hallottunk kiabálást vagy bármit, ami fenyegetésre utalna” – jelentett ki.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!