Nagytalmácsi lányrablás: egy Facebookon megismert fiú szervezte, akinek az anyja is segített

2023. január 12. – 09:06

Másolás

Vágólapra másolva

A nagytalmácsi (Tălmaciu) otthonából eltűnt 14 éves lány elrablását egy fiú szervezte meg, akivel a Facebookon ismerkedett meg; a fiú anyja is részt vett a lány elrablásában – közölték szerdán a nyomozást folytató ügyészek.

A Szeben megyei törvényszéki ügyészség közleménye értelmében a hétfőre virradó éjszaka négy férfi és egy nő hatolt be a lány nagytalmácsi otthonába. Mindannyian maszkot viseltek, és fejsze meg kard volt náluk. Bementek a szobába, ahol a lány az édesanyjával együtt aludt, akarata ellenére kivitték a házból és beültették egy kint várakozó autóba, írja az Agerpres.

A nyomozás során kiderült, hogy korábban a lányt a roma hagyományoknak megfelelően a szülei eljegyeztették egy fiúval, akit nem kedvelt. A Facebookon megismert egy másik fiút, akivel megbeszélték, hogy felkeresi a szüleit és megkéri a kezét. A fiú azonban szülei támogatásával megszervezte a lány elrablását, de utóbbi nem tudott a tervről és nem adta a hozzájárulását ehhez. A négy feleki (Avrig) férfi, aki behatolt a házba, 6000 eurót kapott, és a fiú anyja is elkísérte őket – ismertették az eddigi információkat az ügyészek.

A rablásban részt vevő öt személyt előzetes letartóztatásba helyezték, és további öt személy ellen vizsgálódnak, akik a gyanú szerint tettestársként vagy felbujtóként vettek részt a lány elrablásában – derül ki az ügyészségi közleményből.

A 14 éves nagytalmácsi lányt hétfőn nagy erőkkel kereste a rendőrség, miután hajnali 3:55-kor bejelentést kaptak az 112-es segélyhívó számon arról, hogy Carolea Luminiţát négy maszkos férfi erőszakkal egy autóba tuszkolta, majd elhajtottak.

A gyermeket végül a Brassó megyei Sárkány (Şercaia) községhez tartozó Vád (Vad) településen találták meg hétfő délután egy házban.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!