Szigorítottak a látogatási feltételeken a csíkszeredai megyei kórháznál is

2023. január 10. – 09:28

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőtől kezdődően a Csíkszereda Megyei Sürgősségi Kórház minden épületében és osztályán a betegek naponta 15.00 és 17.00 óra között, kizárólag indokolt esetben és a kezelőorvos engedélyével látogathatók, figyelembe véve az influenzás megbetegedések számának növekedését – közölte a kórház vezetősége azután, hogy január 5-én veszélyhelyzetet hirdetett az egészségügyi minisztérium.

Az intézmény vezetősége kifejti: a látogatás ideje 10 percre korlátozódik, a hozzátartozókat pedig az osztályokra való belépéskor járványügyi felmérésnek vetik alá. Kötelező továbbá a kéz fertőtlenítése, valamint a szájmaszk és lábzsák viselése, klinikai tüneteket mutató személyek nem léphetnek be.

Ahogy korábban megírtuk, határozatlan ideig felfüggesztik a betegek látogatását a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház hat részlegén is, a gyermekgyógyászati, gyermekneurológiai, gyermekpszichiátriai, gyermek fertőző, neonatológiai és szülészeti osztályokon.

Az egészségügyi miniszter szerint a járvány január 15-e és február 10-e között tetőzik, majd elkezd csökkenni a légúti megbetegedések, köztük az influenzás esetek száma is.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!