Szigorítottak a látogatási feltételeken a csíkszeredai megyei kórháznál is

2023. január 10. – 10:28

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőtől kezdődően a Csíkszereda Megyei Sürgősségi Kórház minden épületében és osztályán a betegek naponta 15.00 és 17.00 óra között, kizárólag indokolt esetben és a kezelőorvos engedélyével látogathatók, figyelembe véve az influenzás megbetegedések számának növekedését – közölte a kórház vezetősége azután, hogy január 5-én veszélyhelyzetet hirdetett az egészségügyi minisztérium.

Az intézmény vezetősége kifejti: a látogatás ideje 10 percre korlátozódik, a hozzátartozókat pedig az osztályokra való belépéskor járványügyi felmérésnek vetik alá. Kötelező továbbá a kéz fertőtlenítése, valamint a szájmaszk és lábzsák viselése, klinikai tüneteket mutató személyek nem léphetnek be.

Ahogy korábban megírtuk, határozatlan ideig felfüggesztik a betegek látogatását a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház hat részlegén is, a gyermekgyógyászati, gyermekneurológiai, gyermekpszichiátriai, gyermek fertőző, neonatológiai és szülészeti osztályokon.

Az egészségügyi miniszter szerint a járvány január 15-e és február 10-e között tetőzik, majd elkezd csökkenni a légúti megbetegedések, köztük az influenzás esetek száma is.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!