Felfüggesztik a beteglátogatást a sepsiszentgyörgyi megyei kórház hat részlegén a légúti fertőzések terjedése miatt

2023. január 7. – 10:00

Másolás

Vágólapra másolva

A légúti fertőzések számának növekedése miatt hétfőtől betiltják a betegek látogatását a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház hat részlegén – jelentette be az intézmény.

„Január 9-től, hétfőtől a gyermekgyógyászati, gyermekneurológiai, gyermekpszichiátriai, gyermek fertőző, neonatológiai és szülészeti osztályok fekvőbeteg-látogatását határozatlan ideig felfüggesztjük. A döntést a Kovászna megyei légúti fertőzések számának rohamos növekedése indokolja” – olvasható az intézmény Facebook-oldalán.

Romániában csütörtökön járványügyi vészhelyzetet hirdetett Alexandru Rafila egészségügyi miniszter, mivel az utóbbi hetekben jelentősen megnőtt a felső légúti fertőzések száma, és számos tüdőgyulladásos megbetegedést jeleztek az orvosok, ami főleg a kisgyerekeket, a más betegségekben szenvedőket és az időseket sújtja. A december 26-a és január 1-je közötti héten megvizsgált minták 37 százalékában mutatták ki az influenzavírus jelenlétét. Egy héttel korábban 32 százalék volt a pozitivitási ráta.

Az egészségügyi hatóságok arra számítanak, hogy január 15-e és február 10-e között tetőzik a járvány.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!