Felfüggesztik a beteglátogatást a sepsiszentgyörgyi megyei kórház hat részlegén a légúti fertőzések terjedése miatt

2023. január 7. – 10:00

Másolás

Vágólapra másolva

A légúti fertőzések számának növekedése miatt hétfőtől betiltják a betegek látogatását a sepsiszentgyörgyi Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház hat részlegén – jelentette be az intézmény.

„Január 9-től, hétfőtől a gyermekgyógyászati, gyermekneurológiai, gyermekpszichiátriai, gyermek fertőző, neonatológiai és szülészeti osztályok fekvőbeteg-látogatását határozatlan ideig felfüggesztjük. A döntést a Kovászna megyei légúti fertőzések számának rohamos növekedése indokolja” – olvasható az intézmény Facebook-oldalán.

Romániában csütörtökön járványügyi vészhelyzetet hirdetett Alexandru Rafila egészségügyi miniszter, mivel az utóbbi hetekben jelentősen megnőtt a felső légúti fertőzések száma, és számos tüdőgyulladásos megbetegedést jeleztek az orvosok, ami főleg a kisgyerekeket, a más betegségekben szenvedőket és az időseket sújtja. A december 26-a és január 1-je közötti héten megvizsgált minták 37 százalékában mutatták ki az influenzavírus jelenlétét. Egy héttel korábban 32 százalék volt a pozitivitási ráta.

Az egészségügyi hatóságok arra számítanak, hogy január 15-e és február 10-e között tetőzik a járvány.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!