Holtan találták csütörtökön a Máramarosi-havasokban eltévedt hatfős ukrán csoport utolsó tagját

2022. december 29. – 16:50

Másolás

Vágólapra másolva

A határrendészek és a hegyimentők csütörtökön megtalálták a Máramarosi-havasokban eltévedt hatfős ukrán csoport utolsó tagját – tájékoztatta a Máramaros megyei Salvamont igazgatója az Agerprest.

Dan Benga elmondta, amint az időjárás megengedi, a holttestért csörlős helikoptert küldenek.

A máramarosszigeti területi határrendészeti felügyelőség szóvivője, Oana Pârcălab tájékoztatása szerint a férfi holttestét két kilométerre találták meg attól a helyszíntől, ahonnan a hét elején a hatfős ukrán csoport két másik tagját kimentették.

Hat ukrán állampolgár a hegyeken átkelve próbált meg átjutni szombaton Ukrajnából Romániába, de a rossz időjárási viszonyok miatt eltévedtek a Máramarosi-havasokban. A hatfős csoport tagjai út közben szétváltak. Két személyt vasárnapra virradóra, további kettőt hétfőn hoztak le a hegyről a hegyimentők. Ötödik társukat kedden holtan találták meg, a hatodik személyt két napig helikopterekkel keresték.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!