Holtan találták csütörtökön a Máramarosi-havasokban eltévedt hatfős ukrán csoport utolsó tagját

2022. december 29. – 16:50

Másolás

Vágólapra másolva

A határrendészek és a hegyimentők csütörtökön megtalálták a Máramarosi-havasokban eltévedt hatfős ukrán csoport utolsó tagját – tájékoztatta a Máramaros megyei Salvamont igazgatója az Agerprest.

Dan Benga elmondta, amint az időjárás megengedi, a holttestért csörlős helikoptert küldenek.

A máramarosszigeti területi határrendészeti felügyelőség szóvivője, Oana Pârcălab tájékoztatása szerint a férfi holttestét két kilométerre találták meg attól a helyszíntől, ahonnan a hét elején a hatfős ukrán csoport két másik tagját kimentették.

Hat ukrán állampolgár a hegyeken átkelve próbált meg átjutni szombaton Ukrajnából Romániába, de a rossz időjárási viszonyok miatt eltévedtek a Máramarosi-havasokban. A hatfős csoport tagjai út közben szétváltak. Két személyt vasárnapra virradóra, további kettőt hétfőn hoztak le a hegyről a hegyimentők. Ötödik társukat kedden holtan találták meg, a hatodik személyt két napig helikopterekkel keresték.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!