Folytatják a Máramarosi-havasokban eltűnt ukrán állampolgár keresését

2022. december 29. – 12:21

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Újrakezdték csütörtök reggel a Máramarosi-havasokban eltévedt hatfős ukrán csoport utolsó tagjának keresését – közölte a máramarosszigeti területi határrendészeti felügyelőség szóvivője az Agerpres-el.

Oana Pârcălab elmondta, a hegyimentőkből és határrendészekből álló csapat munkáját a belügyminisztérium alárendeltségébe tartozó légiközlekedési felügyelőség helikoptere is segíti. December 24-étől mostanig több mint 40 határrendész vett részt a mentőakcióban – mondta még a szóvivő.

Hat ukrán állampolgár a hegyeken átkelve próbált meg átjutni szombaton Ukrajnából Romániába, de a rossz időjárási viszonyok miatt eltévedtek a Máramarosi-havasokban. A hatfős csoport tagjai út közben szétváltak. Két személyt vasárnapra virradóra, további kettőt hétfőn hoztak le a hegyről a hegyimentők. Ötödik társukat kedden holtan találták meg, a hatodik személyt még keresik.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!