Holtan találták a Máramarosi-havasokban eltévedt egyik ukrán menekültet

2022. december 27. – 20:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Holtan találták meg az egyik ukrán menekültet a kettő közül, akiket még mindig kerestek a mentőcsapatok. A férfi holttestére egy szakadék közelében, egy patakban talált rá egy juhász. A jelenlegi információk szerint még egy ukrán állampolgárt keresnek, akinek hollétéről semmit sem lehet tudni. A rossz időjárási körülmények miatt kedden fel kellett függeszteni a keresést, de holnap újra megpróbálnak majd helikoptert küldeni a helyszínre.

Amint a Transtelexen megírtuk, a férfi öt társával együtt a hegyeken átkelve próbált meg átjutni szombaton Ukrajnából Romániába, de a rossz időjárási viszonyok miatt eltévedtek a Máramarosi-havasokban. A hatfős csoport út közben szétvált, két személyt a vasárnapra virradó éjszaka hipotermiás állapotban hoztak le a hegyről a hegyimentők, a többieket azóta keresték. Vasárnap délután két csörlős SMURD-helikopter is csatlakozott a mentéshez, de az akciót nehezítették az időjárási körülmények. A rohammentő-szolgálat helikopterének segítségével végül hétfőn sikerült kimenteni a Máramarosi-havasokban eltévedt egyik ukrán állampolgárt.

A máramarosszigeti területi határrendészeti felügyelőség sajtószóvivője, Oana Pârcălab elmondta, hétfő délután az egyik férfit kimentették a csörlős helikopterrel, a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt azonban a társát már nem tudták felhúzni. Egy hegyimentő azonban ott maradt vele, amíg kollégái és az őket segítő határrendészek gyalog leértek oda, ahol a két férfit megtalálták.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!