Holtan találták a Máramarosi-havasokban eltévedt egyik ukrán menekültet

2022. december 27. – 20:38

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Holtan találták meg az egyik ukrán menekültet a kettő közül, akiket még mindig kerestek a mentőcsapatok. A férfi holttestére egy szakadék közelében, egy patakban talált rá egy juhász. A jelenlegi információk szerint még egy ukrán állampolgárt keresnek, akinek hollétéről semmit sem lehet tudni. A rossz időjárási körülmények miatt kedden fel kellett függeszteni a keresést, de holnap újra megpróbálnak majd helikoptert küldeni a helyszínre.

Amint a Transtelexen megírtuk, a férfi öt társával együtt a hegyeken átkelve próbált meg átjutni szombaton Ukrajnából Romániába, de a rossz időjárási viszonyok miatt eltévedtek a Máramarosi-havasokban. A hatfős csoport út közben szétvált, két személyt a vasárnapra virradó éjszaka hipotermiás állapotban hoztak le a hegyről a hegyimentők, a többieket azóta keresték. Vasárnap délután két csörlős SMURD-helikopter is csatlakozott a mentéshez, de az akciót nehezítették az időjárási körülmények. A rohammentő-szolgálat helikopterének segítségével végül hétfőn sikerült kimenteni a Máramarosi-havasokban eltévedt egyik ukrán állampolgárt.

A máramarosszigeti területi határrendészeti felügyelőség sajtószóvivője, Oana Pârcălab elmondta, hétfő délután az egyik férfit kimentették a csörlős helikopterrel, a kedvezőtlen időjárási viszonyok miatt azonban a társát már nem tudták felhúzni. Egy hegyimentő azonban ott maradt vele, amíg kollégái és az őket segítő határrendészek gyalog leértek oda, ahol a két férfit megtalálták.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!