Beperelnék a román államot a görög turisták a bukaresti buszbaleset miatt

2022. december 29. – 16:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A bukaresti Unirii úti aluljáró utasai a bíróságon vennének elégtételt a múlt hét péntekén történt baleset miatt, amely során egy 53 éves férfi életét vesztette, 21-en pedig megsérültek – írja a Digi24.

A Digi24 szerint több turista is azt nyilatkozta a görög sajtónak, hogy be akarják perelni a román államot, de a két utazási irodát is, amelyek közül az egyik a nyaralást szervezte, a másik pedig az autóbuszos szállítást biztosította.

Alexandru Mateescu, a görög sofőr ügyvédje elmondta a Digi24-nek, hogy az utasok kártérítési igénnyel polgári pert indíthatnak akár a sofőr, akár az utazási irodák, az autóbusz tulajdonosa illetve a román hatóságok ellen is, amely a közutakért és az aluljáróért is felel.

A görög sofőrt Görögországban fogják kihallgatni, de már korábban is kijelentette, hogy nem vette észre, hogy a magasságkorlátozó ennyire alacsony. A görög sajtó szerint a busz két sofőrrel indult el, de az egyik ételmérgezést kapott, és Thesszalonikiben leszállt, a másik pedig 16 órán át egyedül vezetett.

A 47 görög állampolgárt szállító turistabusz balesete december 23-án történt a fővárosban. A baleset során a busz áttörte az Unirii úti aluljáró előtt elhelyezett magasságkorlátozót, ami aztán a buszra esett, ennek következtében pedig négy személy, két férfi és két nő, a roncsok közé szorult. Egy 53 éves férfi hunyt el, egy nőt kórházba szállítottak. Az esetet a környéken lévő térfigyelő kamerák is rögzítették.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!