Beperelnék a román államot a görög turisták a bukaresti buszbaleset miatt

2022. december 29. – 16:39

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A bukaresti Unirii úti aluljáró utasai a bíróságon vennének elégtételt a múlt hét péntekén történt baleset miatt, amely során egy 53 éves férfi életét vesztette, 21-en pedig megsérültek – írja a Digi24.

A Digi24 szerint több turista is azt nyilatkozta a görög sajtónak, hogy be akarják perelni a román államot, de a két utazási irodát is, amelyek közül az egyik a nyaralást szervezte, a másik pedig az autóbuszos szállítást biztosította.

Alexandru Mateescu, a görög sofőr ügyvédje elmondta a Digi24-nek, hogy az utasok kártérítési igénnyel polgári pert indíthatnak akár a sofőr, akár az utazási irodák, az autóbusz tulajdonosa illetve a román hatóságok ellen is, amely a közutakért és az aluljáróért is felel.

A görög sofőrt Görögországban fogják kihallgatni, de már korábban is kijelentette, hogy nem vette észre, hogy a magasságkorlátozó ennyire alacsony. A görög sajtó szerint a busz két sofőrrel indult el, de az egyik ételmérgezést kapott, és Thesszalonikiben leszállt, a másik pedig 16 órán át egyedül vezetett.

A 47 görög állampolgárt szállító turistabusz balesete december 23-án történt a fővárosban. A baleset során a busz áttörte az Unirii úti aluljáró előtt elhelyezett magasságkorlátozót, ami aztán a buszra esett, ennek következtében pedig négy személy, két férfi és két nő, a roncsok közé szorult. Egy 53 éves férfi hunyt el, egy nőt kórházba szállítottak. Az esetet a környéken lévő térfigyelő kamerák is rögzítették.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!