Előkerült a térfigyelő kamera felvétele a bukaresti súlyos buszbalesetről, amelyben egy ember meghalt

2022. december 27. – 14:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Egy személy meghalt, 21 pedig megsérült pénteken Bukarestben abban a buszbalesetben, amelyben egy görög állampolgárokat szállító turistabusz áttörte az Unirii úti aluljáró előtt elhelyezett magasságkorlátozót, számolt be korábban az estről az Agerpres. A fővárosi katasztrófavédelmi felügyelőség közlése szerint a buszra ráesett a magasságkorlátozó, aminek következtében négy személy, két férfi és két nő, a roncsok közé szorult. Egy 53 éves férfi hunyt el.

A G4media által közzétett, a térfigyelő kamerák által rögzített felvételen látszik, ahogy a busz teteje beleakad a magasságkorlátozóba és szinte azonnal a buszra zuhan.

Keddre a romániai kórházakban már csak három súlyosan sebesült görögországi utas maradt, a többieket hazaszállították. A görög sajtó a baleset kapcsán arról cikkezik, hogy a romániai hatóságok most azt vizsgálják, hogy a buszsofőr a megfelelő beállításokat vezette-e be a GPS-rendszerbe, vagyis jelezte-e, hogy autóbuszról és nem személygépkocsiról van szó – aminek elmaradása miatt lehet, hogy nem a megfelelő útvonalon haladt. A sofőr vallomása szerint nem vezetett gyorsan, figyelmes is volt és teljesen meglepetésként érte az ütközés. Az ügyvédje ugyanakkor azt állítja, hogy nem is volt fáradt, mert útközben többször megállt pihenni, és hogy „a felelősöket máshol kell keresni”, mert szerinte a magasságkorlátozó nem volt megfelelően jelezve.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!