Másfél év alatt harmadszor ütött ki tűz a kolozsvári Tetaromnál

2022. december 21. – 08:43

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Tűz ütött ki kedd este a kolozsvári Tetarom ipari parkban egy 1000 négyzetméteres csarnokban, adta hírül a Kolozsvári Rádió. Az Agerpres hírügynökség szerint egy személy könnyebben megsérült.

70 tűzoltó dolgozott az oltáson, a lángokat viszonylag hamar sikerült megfékezniük. A tűz a mintegy 1000 négyzetméter alapterületű csarnok felét érintette, ahol egy bútorgyártó sor, egy autószerelő műhely, egy raktár és adminisztratív helyiségek működtek.

Egy férfi a helyszínen a SMURD segítségét kérte, mivel az egyik keze megégett. A sürgősségi ellátást követően kórházba szállították.

A Tetarom RT közleménye szerint a szóban forgó csarnok nem az ő tulajdonukban van, hanem egy cégé, mely koncesszióba vette a területet.

Amint arról beszámoltunk, idén szeptemberben is volt tűz az ipari létesítménynél, akkor ketten égési sérüléseket szenvedtek. Illetve szinte napra pontosan egy évvel korábban, 2021 szeptemberében is lángra kapott a Törökvágásnál található, 2005-ben átadott ipari park egyik csarnoka, de akkor nem sérült meg senki.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!