Egy év után ismét kigyulladt a kolozsvári Tetarom 1 ipari park egyik csarnoka

2022. szeptember 24. – 14:12

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Két férfit égési sérülésekkel kórházba szállítottak szombat délelőtt, miután lángra lobbant a kolozsvári Tetarom 1 ipari park egyik csarnokának elektromos berendezése. Szinte napra pontosan egy éve egy teljes csarnok égett le ugyanott, sérültek akkor nem voltak.

A Kolozs megyei katasztrófavédelem közleménye szerint szombaton 10 óra 44 perckor értesítették a tűzoltókat az ipari csarnoknál keletkezett tűzről, amelynek továbbterjedését sikerült megakadályozni, írja a Știri de Cluj. A rendőrség is kiszállt a helyszínre, mint közölték, a két sérült férfi, 36 és 48 évesek, az elektromos hálózaton végeztek karbantartási munkálatokat, mielőtt tűz keletkezett volna.

Egyelőre vizsgálják a baleset körülményeit, és azt is, hogy megszegték-e a munkavédelmi szabályokat.

Majdnem pontosan egy évvel ezelőtt, 2021. szeptember 21-én égett le a Törökvágásnál található, 2005-ben átadott ipari park egyik csarnoka. A tűzoltók több mint tíz órán át küzdöttek a lángokkal, a füstöt az egész városból látni lehetett. Akkor csak anyagi károk keletkeztek, személyi sérülés nem történt.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!