Boné Ferencről pszichiátriai szakvéleményt kért a bíróság

2022. december 7. – 16:13

Másolás

Vágólapra másolva

Újabb hatvan nappal meghosszabbította a Molnár Beáta meggyilkolásával vádolt Boné Ferenc előzetes letartóztatását a kolozsvári törvényszék, és elrendelték a pszichiátriai kivizsgálását is.

A 43 éves férfit, aki beismerte tettét, először május végén helyezték 30 napos előzetes letartóztatásba, amit azóta többször meghosszabbítottak. A nyomozás szeptember elején zárult le.

A törvényszék honlapján közzétett keddi döntés szerint Boné Ferenc további hatvan napot marad a jilavai börtönben, ahol november elejétől tartózkodik. Ugyanakkor elrendelték a vádlott pszichiátriai kivizsgálását is.

Boné Ferenc párkapcsolatban állt az áldozattal, akivel egy hétvégi kirándulásra indultak együtt Kolozsvárról, de mivel a várt időben nem tértek vissza, a nő barátai keresni kezdték őket. A fiatal nő holttestét egy Bihar megyei benzinkút mögött találták meg.

Május 26-án este a Bihar Megyei Rendőrfőfelügyelőség rendőrei vették őrizetbe a 43 éves férfit, aki egy használaton kívüli tehervagonban rejtőzködött a nagyváradi vasútállomás közelében.

Ha családon belüli / nők elleni erőszak miatt segítségre van szüksége, hívja az áldozatok megsegítése céljából működtetett 0800 500 333-as ingyenes, zöld telefonszámot, vészhelyzet esetén pedig az 112 segélyhívószámot.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!