Orbán szűkszavúan reagált a nagy-magyarországos sálja miatt kitört botrányra

2022. november 22. – 15:18

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

A nagy-magyarországos sálja körül tegnap kirobbant diplomáciai botrány kapcsán Orbán Viktor miniszterelnök is megszólalt, de csak egy szűkszavú reakciót tett közzé Facebook-oldalán. „A foci nem politika. Ne lássunk bele olyat, ami nincs. A magyar válogatott minden magyar csapata, bárhol is éljenek!” – írta a magyar miniszterelnök, a bejegyzésére több fideszes vagy Fidesz-közeli politikus vagy véleményformáló is helyeslően reagált – többek között Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója, Zsigmond Barna Pál országgyűlési képviselő, korábbi csíkszeredai főkonzul, illetve Hidvéghi Balázs EP-képviselő is. Deák Dániel, a XXI. Század Intézet vezető elemzője pedig egyenesen menőnek nevezte Orbán sálját.

A botrány a román külügy tegnapi közleményével tört ki, de nem sokkal később az ukrán és a horvát diplomácia is megnyilvánult az ügyben, a Telex be is számolt a homlokegyenest ellentétes reakciókról: a kijevi magyar nagykövetet bekérették, a horvát államfő viszont csak nevetett Orbán nagy-magyarországos sálján.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!