A PNL képviselője bíróságon támadja meg a diszkriminációellenes tanács Orbán tusványosi beszéde kapcsán hozott döntését

2022. november 18. – 16:50

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Megtámadja az Országos Diszkriminációellenes Tanács döntését Alexandru Muraru PNL-s képviselő: az RFI-vel azt közölte, bíróságon bizonyítaná be, hogy Orbán Viktor miniszterelnök Tusnádfürdőn tett kijelentései diszkriminatívak és elfogadhatatlanok egy európai és toleráns Romániában. Muraru augusztusban fordult a diszkriminációellenes tanácshoz Magyarország miniszterelnöke kijelentései kapcsán, azonban a tanács néhány nappal ezelőtt arra a következtetésre jutott, hogy Orbán Viktor nem szankcionálható Romániában, mert egy másik ország magasrangú tisztségviselőjeként mentelmi jogot élvez.

Orbán Viktor Tusványoson arról beszélt, hogy a Kárpát-medencében élő népek nem kevert fajúak, hanem a saját európai otthonukban élő népeknek a keverékei.

„És amikor szerencsés a csillagállás, és jó a széljárás, akkor ezek a népek ráadásul egy ilyen hungaro-pannon mártásban össze is olvadnak, egy saját, új európai kultúrát hozva létre. Ezért harcoltunk mindig. Egymással hajlandóak vagyunk keveredni, de nem akarunk kevert fajúvá válni” – jelentette ki a magyar kormányfő.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!