Nem szolgálhat addig az agresszíven viselkedő sztárpap, amíg az ügyében vizsgálat folyik

2022. november 14. – 20:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem szolgálhat Calistrat Chifan, a vlădiceni-i ortodox kolostor közismert papja, amíg az erőszakos viselkedése miatt múlt héten kirobbant ügyében folyik a vizsgálat, erről döntött hétfőn a iași-i érsekség. Az Adevărul beszámolója szerint az érsekség a végleges döntése meghozatalakor figyelembe veszi majd a rendőrségi vizsgálat eredményét.

A múlt héten robbant ki a botrány, amikor nyilvánosságra került egy videó, amelyen az látható, hogy a Youtube-on 800 ezer követővel rendelkező pap a vlădiceni-i ortodox kolostor udvarán több hívő előtt úgy megüt egy nőt, hogy az elesik. Az ügy kapcsán egyébként két nő tett panaszt a rendőrségen. Chifan sajtóhírek szerint azzal magyarázta tettét, hogy a bántalmazott nők megpróbálták elcsábítani őt és néhány szerzetestársát.

Az eset kapcsán kiderült, hogy nem ez az első erőszakos cselekedete a papnak. 1999-ben felettesei felfüggesztették, miután három kolostorban sem engedelmeskedett az apátoknak. Mindhárom helyről botrányos körülmények között távozott.

Noha Chifan korábban is volt eltiltva a hivatása gyakorlásától, akkor magánházaknál továbbra is szolgált.

Adjuk össze, adjuk ki TGM kolozsvári esszéit!

2 millió forintot, vagy ennek megfelelő 26 000 lejt / 5330 eurót szeretnénk összegyűjteni, hogy kiadhassuk Tamás Gáspár Miklós Kolozsvári esszék című kötetét. Azoknak a támogatóknak, akik ehhez külön hozzájárulnak, a neve a könyvben is megjelenik majd támogatóként.

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!