Nem szolgálhat addig az agresszíven viselkedő sztárpap, amíg az ügyében vizsgálat folyik

2022. november 14. – 20:04

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Nem szolgálhat Calistrat Chifan, a vlădiceni-i ortodox kolostor közismert papja, amíg az erőszakos viselkedése miatt múlt héten kirobbant ügyében folyik a vizsgálat, erről döntött hétfőn a iași-i érsekség. Az Adevărul beszámolója szerint az érsekség a végleges döntése meghozatalakor figyelembe veszi majd a rendőrségi vizsgálat eredményét.

A múlt héten robbant ki a botrány, amikor nyilvánosságra került egy videó, amelyen az látható, hogy a Youtube-on 800 ezer követővel rendelkező pap a vlădiceni-i ortodox kolostor udvarán több hívő előtt úgy megüt egy nőt, hogy az elesik. Az ügy kapcsán egyébként két nő tett panaszt a rendőrségen. Chifan sajtóhírek szerint azzal magyarázta tettét, hogy a bántalmazott nők megpróbálták elcsábítani őt és néhány szerzetestársát.

Az eset kapcsán kiderült, hogy nem ez az első erőszakos cselekedete a papnak. 1999-ben felettesei felfüggesztették, miután három kolostorban sem engedelmeskedett az apátoknak. Mindhárom helyről botrányos körülmények között távozott.

Noha Chifan korábban is volt eltiltva a hivatása gyakorlásától, akkor magánházaknál továbbra is szolgált.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!