Négyből egy bántalmazott diák jelent meg a torjai iskola fegyelmi bizottsága előtt

2022. október 17. – 19:07

frissítve

Négyből egy bántalmazott diák jelent meg a torjai iskola fegyelmi bizottsága előtt

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfőn négy órától először gyűlésezett a torjai Kicsi Antal Általános Iskola fegyelmi bizottsága, miután a tanintézmény egyik oktatóját négy diák bántalmazásával gyanúsította meg a rendőrség. A gyűlésre három diák és ezek szülei fogadták el eredetileg a meghívást, köztük annak a diáknak a szülei is, aki több napon belül gyógyuló sérülést szenvedett az osztályfőnöki órán. A fegyelmi gyűlésen a diákoknak a szülők jelenlétében kellett volna vallaniuk a bántalmazás körülményeiről, hogy az iskola adott esetben szankciókat léptessen érvénybe oktatójával szemben. Három helyett azonban csak egy diák jelent meg szülei kíséretében az ülésen.

A megfigyelő tanárok értetlenül álltak az eset előtt. Azt azonban elmondták, hogy a bántalmazással vádolt történelemtanár a fegyelmi bizottság előtt is elismerte, hogy fizikailag bántalmazta diákjait. A legsúlyosabban bántalmazott diák édesapja a Transtelexnek elmondta, bár elfogadta a meghívást, amikor látta, hogy a tanárok és egyes szülők a bántalmazó mellett foglaltak állást, ezt pedig mind petícióval, mind pedig a hétfői nap során élő lánccal adták tudomására, nem érezte úgy, hogy a tanárok elfogulatlanul tárgyalnák meg az esetet. Szerinte az igazgató is inkább a szőnyeg alá seperné az ügyet, ezért az iskola helyett a hatóságoktól várja el, hogy igazságot szolgáltassanak.

„Addig, amíg az emberek a bántalmazót védik a diákok helyett, és az igazgató is a szőnyeg alá söpörné az ügyet, addig én nincs amit az iskola fegyelmi gyűlésén keressek”

– szögezte le.

Hétfőn, a fegyelmi bizottság gyűlése előtt 50 személy élőláncot alkotott az iskola körül. Szerintük a közkedvelt történelemtanárnak maradnia kellene az iskolában, és az osztályfőnöki órán, október hetedikén történt fizikai bántalmazás esete el van túlozva.

Könczei Zita iskolaigazgatótól a Transtelex hétfőn úgy értesült, hogy a fegyelmi bizottság ülésére az érintetteken kívül senkit nem fognak beengedni, a sajtó és a nyilvánosság kizárásával tartják meg. Illetve az első gyűlés alkalmával biztosan semmilyen döntés nem fog születni, addig pedig nem nyilatkozik senki az ügyben, amíg a bizottság meg nem hozza a végső döntését.

Mint arról beszámoltunk, pár napja a torjai iskola több tanulóját is bántalmazta a történelemtanár, aki azzal akart rendezni egy diákok közötti konfliktust, hogy az egyiküket a karikagyűrűjével fejen vágta, másokat pedig felpofozott vagy megcibálta a fülüket. A fenyítés miatt az egyik hatodikos diák feje feldagadt, ezért a szülők orvoshoz, majd a rendőrséghez fordultak. A tanár ellen vizsgálatot indított a rendőrség, és 24 órára őrizetbe is vette a pedagógust.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!