Zárt ajtók mögött tárgyalják meg a diákok bántalmazásával gyanúsított torjai tanár ügyét

2022. október 17. – 13:28

frissítve

Zárt ajtók mögött tárgyalják meg a diákok bántalmazásával gyanúsított torjai tanár ügyét
A torjai iskola – Fotó: Tőkés Hunor / Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

A sajtó és a nyilvánosság kizárásával tartják meg hétfőn délután 4 órától a fegyelmi bizottság kivizsgáló ülését a torjai Kicsi Antal Általános Iskolában, amit azért hívtak össze, hogy meghallgassák a tanintézmény egyik oktatója körül kirobbant botrány érintettjeit.

Könczei Zita iskolaigazgatótól a Transtelex hétfőn úgy értesült, hogy a fegyelmi bizottság ülésére az érintetteken kívül senkit nem fognak beengedni, és az első gyűlés alkalmával semmilyen döntés nem fog születni. Addig nem nyilatkozik senki az ügyben, amíg a bizottság meg nem hozza a végső döntést.

A Kicsi Antal Általános Iskola történelemtanárát október nyolcadikán 24 órára őrizetbe vette a rendőrség, majd vizsgálatot indított ellene: a gyanú szerint a tanár négy diákját bántalmazta, egyiküknek több napon belül gyógyuló sérülést okozva. Az ügy részleteiről helyszíni riportunkban számoltunk be.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!