Zárt ajtók mögött tárgyalják meg a diákok bántalmazásával gyanúsított torjai tanár ügyét

2022. október 17. – 13:28

frissítve

Zárt ajtók mögött tárgyalják meg a diákok bántalmazásával gyanúsított torjai tanár ügyét
A torjai iskola – Fotó: Tőkés Hunor / Transtelex

Másolás

Vágólapra másolva

A sajtó és a nyilvánosság kizárásával tartják meg hétfőn délután 4 órától a fegyelmi bizottság kivizsgáló ülését a torjai Kicsi Antal Általános Iskolában, amit azért hívtak össze, hogy meghallgassák a tanintézmény egyik oktatója körül kirobbant botrány érintettjeit.

Könczei Zita iskolaigazgatótól a Transtelex hétfőn úgy értesült, hogy a fegyelmi bizottság ülésére az érintetteken kívül senkit nem fognak beengedni, és az első gyűlés alkalmával semmilyen döntés nem fog születni. Addig nem nyilatkozik senki az ügyben, amíg a bizottság meg nem hozza a végső döntést.

A Kicsi Antal Általános Iskola történelemtanárát október nyolcadikán 24 órára őrizetbe vette a rendőrség, majd vizsgálatot indított ellene: a gyanú szerint a tanár négy diákját bántalmazta, egyiküknek több napon belül gyógyuló sérülést okozva. Az ügy részleteiről helyszíni riportunkban számoltunk be.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!