Indul közéleti beszélgetős sorozatunk, a Transtelex Dialóg. Gyertek el az első kiadásra!

Legfontosabb

2022. szeptember 27. – 11:02

frissítve

Indul közéleti beszélgetős sorozatunk, a Transtelex Dialóg. Gyertek el az első kiadásra!

Másolás

Vágólapra másolva

A Transtelex Dialógot havi rendszerességgel szervezzük meg, az első részben Eckstein-Kovács Péter, Fosztó László, Kertész Melinda, Kiss Tamás és Mostis Gergő beszélgetnek a legégetőbb közéleti kérdésekről a kolozsvári Planetárium Caféban.

Féléves lesz szeptember végén a Transtelex, és ennek apropóján a napokban egy kérdőívben is kikértük a véleményeteket arról, hogy milyennek látjátok a lapunkat, mi az, amit szerettek vagy hiányoltok belőle, vagy milyen típusú tartalmakat támogatnátok a leginkább. De még készültünk valamivel: október 5-én elindítjuk közéleti beszélgetős műsorunkat, a Transtelex Dialógot, mert úgy érezzük, hogy Erdélyben hiányoznak az olyan független fórumok, ahol megbeszélhetjük közös dolgainkat.

Heuréka-pillanatokat ígérünk azoknak, akik szeretik több vonatkozásból is értelmezni azt, ami körülöttük történik, ami a hírfolyamokba bekerül, vagy ami épp hogy kimarad belőlük.

A Transtelex Dialógot ezentúl havi rendszerességgel követhetitek, és nagy eséllyel fogjátok is, amennyiben:

  • értékelitek, amikor különböző álláspontok párbeszéd formájában ütköznek
  • szeretitek, ha hiteles szempontok is teret nyernek az erdélyi közéletben
  • nem sokkol titeket, ha a meghívottaink olykor szellemesek

A Transtelex az olvasók támogatásaiból működik. Ha te is fontosnak tartod a sajtószabadság ügyét, és hogy legyen kritikus, ellenzéki magyar sajtó Erdélyben, akkor légy te is a rendszeres támogatónk!

A Transtelex Dialóg helyszíne a kolozsvári Planetárium Café. Gyertek el az első élő felvételre, mert ez jó alkalom lesz arra is, hogy találkozhassunk veletek, olvasóinkkal, támogatóinkkal, drukkereinkkel.

Az október 5-én, szerdán 19 órától kezdődő első kiadásban az elmúlt egy hónap legfontosabb vagy éppen legmeghökkentőbb közéleti történéseiről beszélget:

Eckstein-Kovács Péter jogász
Fosztó László szociálantropológus
Kertész Melinda, a Transtelex főszerkesztője
Kiss Tamás szociológus és
Mostis Gergő moderátor

A Facebook-eseményhez itt lehet csatlakozni.

Az esemény nyilvános. A beszélgetésről felvétel is készül, amelynek a szerkesztett változatát a Transtelexen is közzétesszük. Minden résztvevő elfogadja a Transtelex adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat, valamint jelenlétével hozzájárul ahhoz, hogy az eseményen a szervező fotó- és videófelvételeket készítsen, azokat tárolja, valamint online felületein közzétegye.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!