Indul közéleti beszélgetős sorozatunk, a Transtelex Dialóg. Gyertek el az első kiadásra!

Legfontosabb

2022. szeptember 27. – 11:02

frissítve

Indul közéleti beszélgetős sorozatunk, a Transtelex Dialóg. Gyertek el az első kiadásra!

Másolás

Vágólapra másolva

A Transtelex Dialógot havi rendszerességgel szervezzük meg, az első részben Eckstein-Kovács Péter, Fosztó László, Kertész Melinda, Kiss Tamás és Mostis Gergő beszélgetnek a legégetőbb közéleti kérdésekről a kolozsvári Planetárium Caféban.

Féléves lesz szeptember végén a Transtelex, és ennek apropóján a napokban egy kérdőívben is kikértük a véleményeteket arról, hogy milyennek látjátok a lapunkat, mi az, amit szerettek vagy hiányoltok belőle, vagy milyen típusú tartalmakat támogatnátok a leginkább. De még készültünk valamivel: október 5-én elindítjuk közéleti beszélgetős műsorunkat, a Transtelex Dialógot, mert úgy érezzük, hogy Erdélyben hiányoznak az olyan független fórumok, ahol megbeszélhetjük közös dolgainkat.

Heuréka-pillanatokat ígérünk azoknak, akik szeretik több vonatkozásból is értelmezni azt, ami körülöttük történik, ami a hírfolyamokba bekerül, vagy ami épp hogy kimarad belőlük.

A Transtelex Dialógot ezentúl havi rendszerességgel követhetitek, és nagy eséllyel fogjátok is, amennyiben:

  • értékelitek, amikor különböző álláspontok párbeszéd formájában ütköznek
  • szeretitek, ha hiteles szempontok is teret nyernek az erdélyi közéletben
  • nem sokkol titeket, ha a meghívottaink olykor szellemesek

A Transtelex az olvasók támogatásaiból működik. Ha te is fontosnak tartod a sajtószabadság ügyét, és hogy legyen kritikus, ellenzéki magyar sajtó Erdélyben, akkor légy te is a rendszeres támogatónk!

A Transtelex Dialóg helyszíne a kolozsvári Planetárium Café. Gyertek el az első élő felvételre, mert ez jó alkalom lesz arra is, hogy találkozhassunk veletek, olvasóinkkal, támogatóinkkal, drukkereinkkel.

Az október 5-én, szerdán 19 órától kezdődő első kiadásban az elmúlt egy hónap legfontosabb vagy éppen legmeghökkentőbb közéleti történéseiről beszélget:

Eckstein-Kovács Péter jogász
Fosztó László szociálantropológus
Kertész Melinda, a Transtelex főszerkesztője
Kiss Tamás szociológus és
Mostis Gergő moderátor

A Facebook-eseményhez itt lehet csatlakozni.

Az esemény nyilvános. A beszélgetésről felvétel is készül, amelynek a szerkesztett változatát a Transtelexen is közzétesszük. Minden résztvevő elfogadja a Transtelex adatvédelmi tájékoztatójában foglaltakat, valamint jelenlétével hozzájárul ahhoz, hogy az eseményen a szervező fotó- és videófelvételeket készítsen, azokat tárolja, valamint online felületein közzétegye.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!