Klaus Iohannis: várhatott volna az állami tisztségviselők fizetésének emelése

2022. szeptember 24. – 12:02

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

„Mi még ráértünk volna” – idézte a Libertatea Klaus Iohannis péntek esti nyilatkozatát az állami tisztségviselők fizetésemelésével kapcsolatban. Az államfőt amerikai látogatásán kérdezték a jogszabály-módosításról, amelyet szerdán fogadott el a szenátus.

Klaus Iohannist arról kérdezték, időszerűnek tartja-e ezt a módosítást, mire az államfő úgy válaszolt: „néhány napja az mondtam, hogy mivel elég magas az infláció, elvárható, hogy nőjenek a fizetések és a nyugdíjak, természetesen olyan mértékben, amit még megenged a költségvetés. De azt nem tartom korrektnek, hogy az állami tisztségviselők legyenek az elsők, akiknek nő a juttatása. Mi még várhattunk volna.”

Alakítsd velünk a féléves Transtelexet!

Szeretnénk tudni, mit szerettek, mit hiányoltok a Transtelexről, és szívesen meghallgatnánk az építő jellegű kritikai észrevételeket is. Megköszönjük, ha egy kis időt szánsz rá: kérdőívünket itt töltheted ki!

Amennyiben a képviselőház is jóváhagyja a Turos Lóránd és Fejér László Ödön RMDSZ-es szenátorok által benyújtott módosító javaslatot, a szenátorok és képviselők, a miniszterek, államtitkárok, helyi és megyei tanácsosok, valamint a megyei tanácselnökök és a polgármesterek, illetve egyes intézményvezetők juttatása november 1-től 25 százalékkal emelkedne. A tervezet 91 igen szavazatot kapott a PSD, a PNL, az RMDSZ és az AUR szenátoraitól, az USR 22 képviselője pedig ellene szavazott.

Szintén szerdán az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek nyilvánított két olyan törvénytervezetet, amelyeknek a parlamenti képviselők és szenátorok, valamint a helyi választott képviselők fizetésének emelése volt a célja.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!