Simion már nem megy az Egyesült Államokba Mike Pompeóval vacsorázni, az AUR-elnök szerint szándékosan gördítettek akadályokat az útjába

2022. szeptember 13. – 14:35

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az amerikai székhelyű Israel Heritage Foundation először meghívta egy nyilvános rendezvényére, majd arról tájékoztatta George Simiont, hogy lemondja az AUR elnökének meghívását. Simion ott Mike Pompeóval, Donald Trump elnök volt külügyminiszterével és CIA-igazgatójával találkozhatott volna – számolt be a G4Media.

Az amerikai utazást Simion nem saját zsebből oldotta volna meg, hanem a román képviselőháznál letett kérvény értelmében, a törvényhozói fórumtól akart pénzt szerezni a négy napos kiruccanásra, amely az alapítvány visszakozása után dugába dőlt.

Kedden sajtótájékoztatót tartott az ügyben Simion, ahol egyrészt előre nem látott bürokratikus akadályokkal magyarázta amerikai utazásának lemondását, majd azt mondta, túl rövid az idő annak megszervezésére, végül azzal vádolta a washingtoni román nagykövetet, hogy befolyásolta az amerikai alapítványt, ezért vonták vissza a nevére szóló meghívást.

„Szeretném nyilvánosan elmondani, hogy a román kormány tagjai és a washingtoni román nagykövetség Muraru úr közvetítésével rendkívüli nyomást gyakoroltak ránk, hogy megakadályozzák a Republikánus Párttal való kapcsolatfelvételt, a Pompeo úrral való találkozásunkat” – állította Simion.

A G4media birtokába jutott levél szerint az Interparlamentáris koalíció a globális etikáért visszavonta a korábbi meghívást, azzal az indoklással, hogy nem kapott időben visszaigazolást George Simion részéről. Így az izraeli alapítvány által Mike Pompeóval szervezett találkozó elmarad, de mint írják, egy későbbi időpontban még megtarthatják, ha minden félnek megfelel.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!