Visszatért Romániába a Bulgáriában balesetezett autóbusz 10 sértetlen romániai utasa

2022. augusztus 7. – 12:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat este az országba érkezett a Bulgáriában balesetező autóbusz tíz sértetlen romániai utasa – tájékoztatott a külügyminisztérium.

A közlemény szerint a busz román állampolgárságú második sofőrjét tanúként kihallgatták a bolgár hatóságok, és vasárnap folyamán ő is visszatérhet Romániába.

A külügy emlékeztetett arra, hogy a szófiai román nagykövetség közvetlenül a baleset után megtette az ilyen helyzetekre előírt lépett: munkatársai kapcsolatba léptek a bolgár hatóságokkal, felkeresték a baleset helyszínét, meglátogatták a kórházban ápolt romániai sérülteket, és konzuli segítséget nyújtottak számukra. ű

A diplomáciai képviselet jelenleg is tartja a kapcsolatot a bolgár rendőrséggel és az ügyészséggel, a baleset román állampolgárságú sérültjeit ellátó romániai orvosokkal és a sérültek hozzátartozóival – közölte a külügy.

A buszbaleset romániai sérültjeinek állapota azonban továbbra is súlyos, bár jelenleg az életfunkcióik stabilak – közölte vasárnap a bukaresti Floreasca Kórház.

Három pácienst az intenzív terápiás részlegen, kettőt pedig a posztoperatív osztály kórtermeiben ápolnak. Állapotukat folyamatosan felügyeli egy sebészekből, idegsebészekből és ortopéd orvosokból álló csoport – tájékoztatott a kórház.

A szombat hajnalban Bulgáriában, Veliko Târnovo térségében történt buszbalesetben három román állampolgár életét vesztette, öt pedig megsérült. A sérültek hazahozatalára négy mentőhelikoptert küldtek a román hatóságok a szomszédos országba.

Az Isztambulból Romániába tartó busznak 25 utasa volt, 19 román és 6 török állampolgár. A jármű szombaton hajnalban fél 2 körül egy, az útszélen parkoló személygépkocsinak ütközött Kutsina és Polikraishte között.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!