Visszatért Romániába a Bulgáriában balesetezett autóbusz 10 sértetlen romániai utasa

2022. augusztus 7. – 12:16

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Szombat este az országba érkezett a Bulgáriában balesetező autóbusz tíz sértetlen romániai utasa – tájékoztatott a külügyminisztérium.

A közlemény szerint a busz román állampolgárságú második sofőrjét tanúként kihallgatták a bolgár hatóságok, és vasárnap folyamán ő is visszatérhet Romániába.

A külügy emlékeztetett arra, hogy a szófiai román nagykövetség közvetlenül a baleset után megtette az ilyen helyzetekre előírt lépett: munkatársai kapcsolatba léptek a bolgár hatóságokkal, felkeresték a baleset helyszínét, meglátogatták a kórházban ápolt romániai sérülteket, és konzuli segítséget nyújtottak számukra. ű

A diplomáciai képviselet jelenleg is tartja a kapcsolatot a bolgár rendőrséggel és az ügyészséggel, a baleset román állampolgárságú sérültjeit ellátó romániai orvosokkal és a sérültek hozzátartozóival – közölte a külügy.

A buszbaleset romániai sérültjeinek állapota azonban továbbra is súlyos, bár jelenleg az életfunkcióik stabilak – közölte vasárnap a bukaresti Floreasca Kórház.

Három pácienst az intenzív terápiás részlegen, kettőt pedig a posztoperatív osztály kórtermeiben ápolnak. Állapotukat folyamatosan felügyeli egy sebészekből, idegsebészekből és ortopéd orvosokból álló csoport – tájékoztatott a kórház.

A szombat hajnalban Bulgáriában, Veliko Târnovo térségében történt buszbalesetben három román állampolgár életét vesztette, öt pedig megsérült. A sérültek hazahozatalára négy mentőhelikoptert küldtek a román hatóságok a szomszédos országba.

Az Isztambulból Romániába tartó busznak 25 utasa volt, 19 román és 6 török állampolgár. A jármű szombaton hajnalban fél 2 körül egy, az útszélen parkoló személygépkocsinak ütközött Kutsina és Polikraishte között.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!