Bulgáriában balesetezett egy romániai busz, négy halott van, a sebesülteket Romániába szállítják

2022. augusztus 6. – 14:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Életét vesztette egy romániai busz négy utasa szombat hajnalban egy bulgáriai balesetben – írja a dpa nyomán az Agerpres. Ezek közül három román állampolgár volt.

Az Isztanbulból Romániába tartó busz egy, az út szélén parkoló, holland rendszámú személygépkocsinak ütközött Veliko Tîrnovo közelében. A balesetnek kilenc sérültje is van, az egyik utas állapota kritikus – közölte a bolgár rendőrség. A hollandiai jármű utasai nem tartózkodtak az autóban, így nem esett bajuk.

A romániai busz bulgáriai balesetének sérültjei közül öt román állampolgárt Veliko Târnovóból a bukaresti Floreasca Kórházba szállítanak – közölte Raed Arafat.

A Digi24-nek nyilatkozva a katasztrófavédelmi államtitkár elmondta, a bulgáriai város kórházába érkezett délelőtt helikopterrel egy romániai orvoscsapat felmérni az öt sérült állapotát. Ők két pácienst szállítanak el a Floreasca Kórházba. A további három sérültet Craiováról, Galacról és Konstancáról küldött mentőhelikopterek viszik el Bukarestbe a nap folyamán.

Az öt román állampolgár különböző traumákat szenvedett, és egyikük orvosi beavatkozáson esett át a bulgáriai kórházban.

Nicolae Ciucă szombaton részvétnyilvánító üzenetet küldött a péntek esti bulgáriai közúti balesetben életüket vesztett román állampolgárok családjának, és biztosította a közvéleményt: az állami intézmények minden szükséges lépést megtesznek azért, hogy a tragikus baleset sérültjeit visszahozzák az országba.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!