Bulgáriában balesetezett egy romániai busz, négy halott van, a sebesülteket Romániába szállítják

2022. augusztus 06. – 13:09

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Életét vesztette egy romániai busz négy utasa szombat hajnalban egy bulgáriai balesetben – írja a dpa nyomán az Agerpres. Ezek közül három román állampolgár volt.

Az Isztanbulból Romániába tartó busz egy, az út szélén parkoló, holland rendszámú személygépkocsinak ütközött Veliko Tîrnovo közelében. A balesetnek kilenc sérültje is van, az egyik utas állapota kritikus – közölte a bolgár rendőrség. A hollandiai jármű utasai nem tartózkodtak az autóban, így nem esett bajuk.

A romániai busz bulgáriai balesetének sérültjei közül öt román állampolgárt Veliko Târnovóból a bukaresti Floreasca Kórházba szállítanak – közölte Raed Arafat.

A Digi24-nek nyilatkozva a katasztrófavédelmi államtitkár elmondta, a bulgáriai város kórházába érkezett délelőtt helikopterrel egy romániai orvoscsapat felmérni az öt sérült állapotát. Ők két pácienst szállítanak el a Floreasca Kórházba. A további három sérültet Craiováról, Galacról és Konstancáról küldött mentőhelikopterek viszik el Bukarestbe a nap folyamán.

Az öt román állampolgár különböző traumákat szenvedett, és egyikük orvosi beavatkozáson esett át a bulgáriai kórházban.

Nicolae Ciucă szombaton részvétnyilvánító üzenetet küldött a péntek esti bulgáriai közúti balesetben életüket vesztett román állampolgárok családjának, és biztosította a közvéleményt: az állami intézmények minden szükséges lépést megtesznek azért, hogy a tragikus baleset sérültjeit visszahozzák az országba.

Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!