Újabb meccsnézéssel zárta erdélyi útját Orbán Viktor

2022. július 24. – 09:21

frissítve

Újabb meccsnézéssel zárta erdélyi útját Orbán Viktor
Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Erdélyi útjának első napján, csütörtökön este a sepsiszentgyörgyi arénában, szombat este pedig az FK Csíkszereda lelátójának avatóján tekintett meg egy labdarúgó-mérkőzést Orbán Viktor. A két meccs között arról beszélt Tusványoson a kormányfő, hogy a magyarok „nem kevert fajúak”.

A csíkszeredai stadionavató mérkőzésen a helyi klub U18-asai a magyar U18-as válogatottal játszottak szombaton kora este. Mint a hvg.hu írja, a közönség és a miniszterelnök a megszokottnál többször tisztelgett állva, mert a román és a magyar himnusz mellett lejátszották a székely himnuszt és a Nélküledet is.

Mint írtuk, eredetileg a székelyföldi U18-as válogatottnak kellett volna pályára lépnie a magyar válogatott ellen, de ezt a mérkőzést a Román Labdarúgó-szövetség a román nacionalisták tiltakozása után szabályzatellenesnek minősítette. Az új felállású barátságos meccsen 1-0-ra győzött az FK Csíkszereda. Facebook-posztja szerint Orbán Viktor a házigazdáknak szurkolt.

Támogasd a Transtelexet!

Az erdélyi közösségnek saját, független lapja csak akkor lehet, ha azt az olvasótábora fenntartja. Támogass minket akár alkalmi jelleggel, ha pedig teheted, állíts be rendszeres támogatást!

Támogatom!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!