Megtiltotta a szövetség: nem léphetett pályára Székelyföld U18-as válogatottja Magyarország ellen a csíkszeredai stadionavatón

2022. július 23. – 18:35

Megtiltotta a szövetség: nem léphetett pályára Székelyföld U18-as válogatottja Magyarország ellen a csíkszeredai stadionavatón
Fotó: a Székelyföld Labdarúgó Egyesület Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Nem hagyta jóvá a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) a székelyföldi U18-as válogatott Magyarország U18-as utánpótlás-válogatottja elleni csíkszeredai mérkőzésének lejátszását. A tervek szerint ezzel az sporteseménnyel avatták volna fel szombaton az FK Csíkszereda új klubházát és lelátóját.

Álláspontját a FRF rövid idővel a 18 órára tervezett mérkőzés előtt közzé a honlapján. A szövetség arra hivatkozott, hogy a székelyföldi U18-as válogatott és Magyarország U18-as utánpótlás-válogatottjának összecsapása a labdarúgó tevékenységekre vonatkozó szabályzatban szereplő mérkőzéskategóriák egyikéhez sem tartozik.

A FRF közlése szerint már július 15-én tájékoztatták a csíkszeredai klubot arról, hogy a tervezett stadionavató mérkőzés lejátszása szabályzatellenes. „A Román Labdarúgó-szövetség érdeklődéssel követi a fejleményeket, és szükség esetén elemezni fogja azt, ami ma este a csíkszeredai stadionban történni fog” – olvasható a közleményben.

A Székelyhon tudósítása szerint Székelyföld U18-as labdarúgó-válogatottja a héten még javában készült a szombati mérkőzésre. Az FK Csíkszeredában azonban az utolsó pillanatokban úgy döntött, hogy a stadionavatón nem ők, hanem a klub U18-as csapata lép pályára Magyarország ifiválogatottja ellen.

A FRF bejelentésének előzménye a szélsőséges Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnökének tiltakozása. George Simion kifejtette, hogy Székelyföld U18-as labdarúgó-válogatottja mérkőzésének engedélyezésével Székelyföld „államiságát” ismerik el a román hatóságok. Az AUR szenátusi frakcióvezetője, Claudiu Târziu nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte a korábban beharangozott csíkszeredai stadionavató mérkőzést, és arra szólította fel a kormányt és Hargita megye prefektusát, hogy akadályozzák meg a sportesemény megszervezését.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!