Megtiltotta a szövetség: nem léphetett pályára Székelyföld U18-as válogatottja Magyarország ellen a csíkszeredai stadionavatón

2022. július 23. – 18:35

Megtiltotta a szövetség: nem léphetett pályára Székelyföld U18-as válogatottja Magyarország ellen a csíkszeredai stadionavatón
Fotó: a Székelyföld Labdarúgó Egyesület Facebook-oldala

Másolás

Vágólapra másolva

Nem hagyta jóvá a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) a székelyföldi U18-as válogatott Magyarország U18-as utánpótlás-válogatottja elleni csíkszeredai mérkőzésének lejátszását. A tervek szerint ezzel az sporteseménnyel avatták volna fel szombaton az FK Csíkszereda új klubházát és lelátóját.

Álláspontját a FRF rövid idővel a 18 órára tervezett mérkőzés előtt közzé a honlapján. A szövetség arra hivatkozott, hogy a székelyföldi U18-as válogatott és Magyarország U18-as utánpótlás-válogatottjának összecsapása a labdarúgó tevékenységekre vonatkozó szabályzatban szereplő mérkőzéskategóriák egyikéhez sem tartozik.

A FRF közlése szerint már július 15-én tájékoztatták a csíkszeredai klubot arról, hogy a tervezett stadionavató mérkőzés lejátszása szabályzatellenes. „A Román Labdarúgó-szövetség érdeklődéssel követi a fejleményeket, és szükség esetén elemezni fogja azt, ami ma este a csíkszeredai stadionban történni fog” – olvasható a közleményben.

A Székelyhon tudósítása szerint Székelyföld U18-as labdarúgó-válogatottja a héten még javában készült a szombati mérkőzésre. Az FK Csíkszeredában azonban az utolsó pillanatokban úgy döntött, hogy a stadionavatón nem ők, hanem a klub U18-as csapata lép pályára Magyarország ifiválogatottja ellen.

A FRF bejelentésének előzménye a szélsőséges Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) elnökének tiltakozása. George Simion kifejtette, hogy Székelyföld U18-as labdarúgó-válogatottja mérkőzésének engedélyezésével Székelyföld „államiságát” ismerik el a román hatóságok. Az AUR szenátusi frakcióvezetője, Claudiu Târziu nemzetbiztonsági kockázatnak nevezte a korábban beharangozott csíkszeredai stadionavató mérkőzést, és arra szólította fel a kormányt és Hargita megye prefektusát, hogy akadályozzák meg a sportesemény megszervezését.

Nélküled nem tudunk működni

A Transtelex egy órányi működése nagyjából 80 lejbe kerül. Az olvasói mikroadományok azonban nem tartanak ki a hónap végéig. Legyél te is a támogatónk, csak veled együtt lehet Erdélynek saját, független lapja.

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!