A parlament jóváhagyta Finnország és Svédország csatlakozását a NATO-hoz

2022. július 20. – 12:31

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Előbb a képviselőház, majd a szenátus is elfogadta a Finn Köztársaság és a Svéd Királyság Észak-atlanti Szerződéshez való csatlakozási jegyzőkönyvének ratifikálására vonatkozó törvénytervezetet – írja az Agerpres.

A képviselőház szerdai rendkívüli ülésén 227 törvényhozó támogatta a tervezetet, hárman tartózkodtak. A szenátus döntőházként szavazott a törvénytervezetről, amit a szerdai rendkívüli ülésén 96 törvényhozó támogatott, egy szenátor nem szavazott.

Az Észak-atlanti Szerződés Szervezete június végi madridi csúcstalálkozóján hivatalosan meghívta tagjai közé Svédországot és Finnországot. A két csatlakozási jegyzőkönyvet július 5-én fogadták el Brüsszelben. A jegyzőkönyveket a NATO-tagállamok parlamentjeinek is ratifikálniuk kell.

A román kormány múlt szerdán hagyta jóvá, majd hétfőn Klaus Iohannis államfő a parlament elé terjesztette a két ország NATO-csatlakozási jegyzőkönyvének ratifikálásáról szóló törvénytervezetet.

A Transtelex egy egyedülálló kísérlet

Az oldal mögött nem állnak milliárdos tulajdonosok, politikai szereplők, fenntartói maguk az olvasók. Csak így lehet Erdélyben cenzúra nélkül, szabadon és félelmek nélkül újságot írni. Kérjük, legyél te is a támogatónk!

Támogató leszek!
Kedvenceink
Kövess minket Facebookon is!